Davidoff Cool Water trots op aankondiging grootste onderwaterreservaat

Als sponsor van de National Geopgraphic Pristine Seas expeditie, heeft Davidoff Cool Water met trots het bericht gedeeld dat de Britse premier David Cameron de oprichting heeft aangekondigd van het grootste aaneengesloten oceaanreservaat ter wereld. Deze zal komen te liggen rond de afgelegen Pitcairn Eilanden in de Stille Zuidzee.

Als thuisbasis van ten minste 1249 soorten zeezoogdieren, zeevogels en vissen, beschermt het nieuwe reservaat een aantal van de meest ongerepte oceanische leefgebieden op aarde. De National Geographic Pristine Seas expeditie, die in maart 2012 naar het gebied gehouden werd, onthulde een levendig ecosysteem waaronder ’s werelds diepst levende plant, een met korsten bedekt koraalalgensoort die op 382 meter (1253 voet) onder zeeniveau gevonden werd. Het reservaat beschermt ook één van de twee overgebleven verhoogde koraaleilanden op de planeet, evenals het 40 Mile Reef, dat bekend staat als het diepste en best ontwikkelde koraalrif ter wereld.

Cool Water Love the Ocean“Door de actie van de Britse Premier David Cameron wordt de echte schat van de Pitcairn Eilanden beschermd – een verzameling van uniek zeeleven in de omliggende, ongerepte zeeën”, aldus National Geographic Explorer-in-Residence Enric Sala, hoofd van het Society´s Pristine Seas project. “Tijdens onze wetenschappelijke verkenning van de omgeving zijn er nieuwe soorten ontdekt en een overvloed aan roofdieren zoals haaien gezien. Het was alsof we door een nieuwe wereld vol verborgen en onbekende schatten reisden. Een wereld die nu behouden zal worden voor de komende generaties.”
Zoals aangekondigd door de Britse regering tijdens de begroting van 2015, is het reservaat een poging om de illegale visserij te verhinderen dat de soorten bedreigt in de territoriale wateren. In het reservaat zal geen visserij of mijnbouw op de zeebodem worden toegestaan, uitgezonderd de traditionele visserij rond de Pitcairn Eilanden door de lokale bevolking, aldus Sala.
Sinds 2012 ondersteunt Davidoff Cool Water actief het Pristine Seas programma van National Geographic dat gericht is op het onderzoeken en beschermen van de oceaan. Met Davidoff’s hulp heeft National Geographic acht expedities ondernomen om afgelegen plekken, zoals de Pitcairn Eilanden, Mozambique en Nieuw-Caledonië, in de zee te onderzoeken. Wetenschappelijke- en mediagegevens die tijdens deze expedities werden verzameld, worden gebruikt om steun te krijgen voor beschermde zeegebieden met als doel om 10% van wereldoceanen in 2020 te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *