DA-­Franchisevereniging opgericht

DA ondernemers bundelen krachten

Microsoft Word - persbericht 101 DA.docxWoensdag 24 augustus 2016 is de DA-­Franchisevereniging (DA‐FV) officieel opgericht. De vereniging heeft tot doel, het behartigen van de collectieve belangen van haar leden die een DA‐samenwerkingsovereenkomst zijn aangegaan met de Nederlandse Drogisterij Service B.V. (NDS). De vereniging zal zich in het kader van de doelstelling actief inzetten om de samenwerking tussen haar leden en de NDS aan te gaan, voort te zetten en te verbeteren. Dit gebeurt onder meer door het nemen van initiatieven en het uitoefenen van het instemming-­‐ en adviesrecht zoals die met NDS overeengekomen zijn.

Na het faillissement van DA Retailgroep B.V. eind december 2015 is de DA‐formule overgenomen en voortgezet door NDS. Om met de DA‐ondernemers in gesprek te komen en deze te betrekken bij de besluitvorming heeft NDS een kernteam gevormd door een afvaardiging van DA­‐ondernemers. Een van de resultaten die hieruit is voortgekomen, is de oprichting van de DA­‐FV.

Ruim 85% van de huidige DA‐ondernemers heeft de DA­‐samenwerkingsovereenkomst reeds getekend. Naar verwachting zullen de laatste voor eind september ook getekend hebben.

Op de agenda van de DA‐FV voor de komende maanden staan in ieder geval: het commerciële plan voor de resterende maanden van 2016 en heel 2017, aanpassen en waar mogelijk verbeteren van het verdienmodel en de verkiezingen van het bestuur van de DA‐FV.

Het bestuur van de DA‐FV wordt momenteel gevormd door de volgende DA-ondernemers: Gerben Boogaard (voorzitter), Garry van der Heijden (vice‐voorzitter en penningmeester), Angelique Jonker (secretaris) en Jeroen de Bruin (bestuurslid).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *