Consumenten shoppen nog weinig over de grens

Closeup on credit card in hand of young woman sitting on couch

Closeup on credit card in hand of young woman sitting on couch

Zeven op de tien Nederlandse consumenten heeft in 2015 online iets gekocht. Dit is een ruime verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden, meldt het CBS.

Nederland staat Europees gezien op de vijfde plaats als het gaat om de landen met de meeste e-shoppers. Zij geven gemiddeld honderd tot vijfhonderd euro uit per aankoop, wat rond het Europees gemiddelde ligt.

De meerderheid van de online shoppers koopt alleen bij Nederlandse webwinkels. Een derde koopt wel eens iets bij een buitenlandse webshop. Redenen om dat niet te doen zijn onder meer problemen met de bezorging en webwinkels die geen buitenlandse klanten accepteren.

Het Verenigd Koninkrijk is het land met relatief de meeste online shoppers. 81 procent van de consumenten kocht daar vorig jaar online. Denemarken en Luxemburg volgen op de tweede en derde plaats, met respectievelijk 79 en 79 procent. Vooral in Luxemburg wordt veel crossborder geshopt: negentig procent kocht vorig jaar iets bij een buitenlandse webshop. Ook in België is shoppen bij buitenlandse webwinkels al meer gemeengoed dan in ons land, met 63 procent van de online shoppers.

Bron: RetailNews

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *