Check je huidverzorgingsproducten

cover-lexiconLexicon van cosmetische ingrediënten

Naar schatting zijn er ruim twee miljoen mensen in Nederland met een of ander huidprobleem en hun aantal neemt alarmerend toe. Juist die mensen willen hun huid goed verzorgen. Maar waarmee? De ene huid is de andere niet. En de Latijnse namen die vermeld staan op cosmeticaproducten zeggen maar weinigen iets. Een gedegen overzicht van cosmetische stoffen is dan handig. Het compleet vernieuwde Lexicon van cosmetische ingrediënten door Marieke Schutte ligt nu in de boekhandel.

In het meer dan 500 pagina’s dikke lexicon beschrijft Marieke Schutte maar liefst 12.000 stoffen die in cosmetica kunnen voorkomen. Ze legt uit waar ze vandaan komen, hoe ze werken, en ze schroomt niet om kritisch commentaar te leveren als dat nodig is. De eerste editie van haar Lexicon verscheen in 2002, als resultaat van haar zoektocht naar goede cosmetica toen zij zelf door verbrandingen met huidproblemen werd geconfronteerd. Sindsdien is het naslagwerk telkens uitgebreid. Het Lexicon beleeft inmiddels zijn zevende editie en ook ditmaal zijn er weer flink veel nieuwe ingrediënten (2000 lemma’s) aan toegevoegd. Bovendien herschreef Marieke Schutte bestaande lemma’s om ze aan de laatste stand van de wetenschap aan te passen.

Het Lexicon van cosmetische ingrediënten is geschreven voor mensen met een huidprobleem, maar het wordt in de praktijk ook veel gebruikt door schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en dermatologen.

 Uitgave: Seapress, Rijswijk, ISBN 978-90-73930-44-5. Paperback, 512 pagina’s. Prijs € 37,50. Vanaf 15 september 2016 in de boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *