Campagne ‘Samen Smeren’ gestart

Vandaag wordt de campagne ‘Samen Smeren’ in Nederland gestart. Een unieke campagne waarbij basisscholen in Nederland gratis zonnebrandcrème krijgen aangeboden plus een geanimeerd pakket lesmateriaal en video voor kleuters, met mascottes Brom & Brul in de hoofdrol.

Doel van deze campagne: het verbranden van de kwetsbare kinderhuid tijdens het buitenspelen voorkomen en jonge kinderen het belang van zonbescherming bijbrengen. Initiatiefnemer Ladival Zonbescherming komt in actie voor KWF Kankerbestrijding.

Zonmaatjes
Voor leerkrachten is het insmeren van 30 kleuters bijna onbegonnen werk en er is al überhaupt geen budget voor zonnebrandcrèmes op scholen. Ladival Zonbescherming komt met de oplossing: ze stellen duizenden flacons ‘Ladival voor Kinderen SPF 50’ beschikbaar aan basisscholen en ontwikkelden een praktische, doch doeltreffende methode om kleuters elkaar te laten insmeren. Klasgenootjes worden dus ‘Zonmaatjes’!

Brom & Brul staan centraal in deze campagne. Deze geanimeerde diertjes leggen in de leuke prentenboekjes, heldere video’s, praktische stappenplannen en kleurplaten uit waarom insmeren zo belangrijk is en hoe kleuters elkaar kunnen insmeren. Op deze leuke manier is insmeren zo gepiept!
Na het insmeren krijgen kleuters een waar ‘smeerdiploma’ mee naar huis plus een te gek masker. Op de website www.samensmeren.nl kunnen scholen het lespakket aanvragen, materialen downloaden en kunnen ouders meer informatie inwinnen. Inmiddels hebben al 400 ‘gezonde’ basisscholen het ‘Samen Smeren’ lespakket met gratis Ladival zonnebrandcrème ontvangen.

Over Ladival
Ladival Zonbescherming is een van origine Duits merk gespecialiseerd in bescherming van de kwetsbare kinderhuid en de overgevoelige volwassenhuid tegen UV-A, UV-B en IR-A straling. De producten zijn vrij van parfums, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en parabenen. Ladival wordt veelvuldig aanbevolen door dermatologen en wordt verkocht bij de apotheek. Tevens zijn de producten van Ladival verkrijgbaar via Leef.nl en D.I.O. Drogist.

In actie voor KWF Kankerbestrijding
Dit voorjaar en deze zomer zal Ladival Zonbescherming per verkochte flacon ‘Ladival voor Kinderen’ 1 euro doneren aan KWF Kankerbestrijding. Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland en Ladival Zonbescherming is van mening dat er meer geld geïnvesteerd moet worden in onderzoek naar en preventie van huidkanker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *