Cadeaukaarten langer geldig door Coronacrisis

BVCNL-leden verlengen geldigheid cadeaukaarten met ten minste 3 maanden

Consumenten mogen niet de dupe worden van de sluiting van bijvoorbeeld winkels, horeca en bioscopen waardoor zij niet op tijd hun cadeaukaarten in kunnen wisselen. Dat hebben de uitgevers van cadeaukaarten die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) besloten. Kaarten die alleen in een fysieke omgeving ingewisseld kunnen worden en waarvan de geldigheid tijdens de Corona-sluiting verloopt, zullen een verlengde geldigheidsduur krijgen van tenminste 3 maanden. 

Het is voor iedereen al vervelend genoeg dat zij in deze tijd van Coronacrisis niet hun favoriete winkels, horecabedrijven of bioscoop kunnen bezoeken. Daarom willen kaartuitgevers aangesloten bij de BVCNL voorkomen dat juist in deze periode de geldigheid van cadeaukaarten verloopt zonder dat deze ingeleverd kunnen worden. De uitgevers zullen dan ook ruimhartig omgaan met het inwisselen van deze cadeaukaarten en de geldigheid van de kaarten met ten minste 3 maanden verlengen waarvan de geldigheid tijdens de Corona-sluiting verloopt. Omdat alle cadeaukaarten hun eigen inwisselmogelijkheden en eigen geldigheid kennen, zullen de cadeaukaartuitgevers op hun eigen manier omgaan met de regeling. Hoe dit is geregeld, is te lezen op de sites van de cadeaukaarten. 

Cadeaukaarten populair
Cadeaukaarten zijn bijzonder populair in Nederland. Per jaar wordt naar schatting € 1,5 miljard aan cadeaukaarten gekocht en cadeau gegeven. De meeste mensen krijgen een cadeaukaart voor hun verjaardag of als eindejaarsgeschenk van hun werkgever. Ze weten vaak goed wat zij willen en veel consumenten vragen voor deze gelegenheden om een specifieke cadeaukaart. Uit recent GfK-onderzoek is gebleken dat de fysieke cadeaukaart, met 79% van de aankopen, de populairste vorm cadeaukaart blijft. Deze kunnen vaak ook online worden besteed, maar niet altijd.  

Geldig voor aangesloten leden BVCNL

De verruimingsregeling geldt alleen voor leden van de BVCNL die cadeaukaarten uitgeven met een geldigheid van maximaal drie jaar. Een actuele ledenlijst is te vinden op www.bvcnl.nl/leden. Cadeaukaarten die online ingewisseld kunnen worden, vallen buiten de regeling aangezien de webshops operationeel zijn. Wederverkopers (andere partijen dan de uitgever) van cadeaukaarten kunnen niet aangesproken worden op de geldigheid van de kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *