Boots – en Alphega Apotheken in het rood voor HartenVrouw campagne

Ondersteuning sympathieke campagne van de Nederlandse Hartstichting

Boots – en Alphega Apotheken doen actief mee aan de ‘HartenVrouw’ campagne van de Nederlandse Hartstichting. Doel van de campagne is zo veel mogelijk vrouwen in Nederland in actie te laten komen om geld in te verzamelen voor nog meer onderzoek naar hart- en vaatziekte bij vrouwen.
Hart- en vaatziekten zijn nog steeds doodsoorzaak nr. 1 bij vrouwen. Elke dag overlijden er 56 vrouwen aan deze ziekte. Meer geld voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen, zou het aantal sterfgevallen sneller omlaag moeten kunnen brengen. Doel van de landelijke actie is zo veel mogelijk geld inzamelen.
Voor één dag rood
Boots – en Alphega Apotheken dragen, vanuit hun rol als zorgprofessional, graag hun steentje bij aan deze sympathieke en belangrijke campagne. Dat doen beide apotheekketens door, in gezamenlijk meer dan 200 apotheken, de ‘HartenVrouw armbandjes’ te verkopen. De HartenVrouw armbandjes, die ontworpen zijn door modestyliste Danie Bles, kosten € 9,95 per stuk. Er zijn diverse uitvoeringen te koop. Van ieder verkocht armbandje gaat € 4,65 naar de Hartstichting. Door het dragen van het armbandje kunnen vrouwen laten zien dat ze de HartenVrouw campagne steunen. Ook andere bekende Nederlandse vrouwen, zoals de Nederlandse minister van Volksgezondheid Edith Schippers, steunen deze campagne.
Vast onderdeel en afsluiting van de HartenVrouw campagne is Dress Red Day op donderdag 29 september. De hartstichting roept alle vrouwen op om deze dag rood te dragen. Alle Boots en Alphega Apotheken doen hier natuurlijk ook aan mee. Daarom zullen veel medewerkers van Boots en Alphega aankomende donderdag voor één keer in rode kleding naar hun werk gaan om extra aandacht te vragen voor deze campagne.
Meer informatie
Lees meer informatie op www.Alphega-apotheek.nl of www.nl.boots.com of www.hartstichting.nl of kom langs bij de Boots – of Alphega apotheek.
Boots – en Alphega Apotheek zijn onderdeel van Alliance Healthcare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *