Artsen en ouders crowdfunden samen ruim €100.000 voor nieuw epilepsie aanvalsdetectiesysteem

NightWatchDe toonaangevende instellingen op het gebied van epilepsiezorg in Nederland, Kempenhaeghe ACE, SEIN en UMC Utrecht hebben samen met het bedrijf Livassured de NightWatch ontwikkeld. De NightWatch is een armband die nachtelijke epileptische aanvallen beter signaleert dan de huidige systemen. Onderzoek onder de ouders van kinderen met epilepsie laat zien dat maar liefst 60% van de ouders actief op zoek is naar een goed systeem. Er zijn op dit moment nog geen goede systemen beschikbaar terwijl een snelle reactie bij een aanval van levensbelang kan zijn. Hierdoor slapen veel ouders van kinderen met epilepsie slecht én worden veel aanvallen gemist.

De NightWatch bestaat uit een band met een sensor om de bovenarm en een basisstation dat de waarschuwing geeft. De armband wordt om de arm van de patiënt geschoven. Het basisstation staat op de slaapkamer van de ouders en staat draadloos in verbinding met de armband. In de armband wordt een epileptische aanval gedetecteerd op basis van verandering in hartslag en beweging.

Inmiddels hebben vijf zorginstellingen, meer dan 60 ouders van epilepsie patiënten en het Epilepsiefonds met de aanschaf van de NightWatch in een crowdfunding actie ruim €100.000 bij elkaar gelegd voor de eerste productieserie van de NightWatch. Instellingen en ouders kunnen tot en met 28 april aanstaande nog meedoen door een NightWatch te bestellen uit deze eerste productieserie. De  NightWatches uit deze eerste productieserie zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar geleverd worden.

Voor meer informatie over de NightWatch en het verloop van de crowdfunding campagne kijkt u op https://www.crowdaboutnow.nl/denightwatch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *