Alphega apotheek Zorgmakelaar sluit eerste zorgovereenkomst Medische Hulpmiddelen voor 2017-2018 met De Friesland Zorgverzekeraar

Alphega apotheek Zorgmakelaar (AaZ) – die onder meer Alphega apotheken, Boots apotheken en Alcura apotheek vertegenwoordigt in de onderhandelingen met de zorgverzekeraars – heeft op 17 juni jongstleden. de eerste overeenkomst voor medische hulpmiddelen 2017-2018 met De Friesland Zorgverzekeraar gesloten. In dezelfde week bereikte AaZ het eerste contract voor farmaceutische zorg met CZ. 

Met de overeenstemming tussen De Friesland Zorgverzekeraar en AaZ is de beschikbaarheid van de medische hulpmiddelenzorg bij de aangesloten apotheken geregeld. Onder deze overeenkomst valt de levering en bijbehorende dienstverlening van diabeteszorg, continentiezorg, stomazorg, wondverzorging en anticonceptie. Er zijn concrete afspraken gemaakt over het aanbieden van medische hulpmiddelenzorg in de apotheek. Deze afspraken passen binnen de gezamenlijke visie, waarbij kwaliteit van zorg, kostenbeheersing en klantbeleving centraal staan,

Medische hulpmiddelenzorg in de apotheek
Dennis Havermans – Manager strategic Alliances bij Alphega apotheek Zorgmakelaar – is blij met de afspraken die hij met De Friensland heeft kunnen maken. Hij maakt zich hard voor het kunnen aanbieden van een totaalaanbod van zorg en dienstverlening in de apotheek. Hiertoe behoren ook alle onderdelen van de medische hulpmiddelenzorg.

Zekerheid in onzekere tijden
De contractering tussen apotheken en zorgverzekeraars vindt dit jaar vroeg plaats. Deze vroege contractering levert duidelijkheid en zekerheid in onzekere tijden. De Alphega apotheek Zorgmakelaar heeft met nagenoeg alle zorgverzekeraars overeenstemming bereikt voor 2017 en verder. Volgens Havermans kan dit de keuze van apothekers vergemakkelijken, als zij die nog niet hebben gemaakt.

De kracht en kennis van het collectief
Onderhandelen met zorgverzekeraars en het beoordelen van contracten is tijdrovend en vraagt gespecialiseerde kennis en ervaring. Daarom maken steeds meer zelfstandige apothekers gebruik van de Alphega apotheek Zorgmakelaar. AaZ onderhandelt namens de aangesloten apothekers. Zij kunnen vervolgens zelf bepalen of zij zich willen conformeren aan gemaakte afspraken. Daarmee profiteren apothekers, zorgverzekeraars en patiënten van de kracht en de kennis van het collectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *