Albert Heijn uitgeroepen tot beste winkel van Nederland

Albert Heijn is de grote winnaar van de Shopping Awards 2019. Het bedrijf won de vakprijs in de categorie DHL FMCG & Personal Care en de overall juryprijs. Zodoende mag Albert Heijn zich een jaar lang de beste winkel van Nederland noemen. 

Onder de bezielende leiding van presentator Dennis Weening zijn op 28 maart de prestigieuze Shopping Awards uitgereikt in Noordwijk. Huis ter Duin vormde het traditionele passende decor.

Beslist.nl beste winkel
Beslist.nl Beste Winkel 2019′ staat op de hoofdprijs waarmee Albert Heijn Noordwijk verlaat. Het keurkorps, bestaande uit alle juryvoorzitters van de Shopping Awards, motiveert: ‘Albert Heijn is zich op alle fronten digitaal aan het ontwikkelen, met de voet op het gaspedaal en lef om te experimenteren. Dankzij het innovatie-framework kunnen snel prototypes in de markt worden gezet, waarbij het oplossen van klantproblemen centraal is komen te staan: ‘Retail as a Service’. Het supermarktbedrijf weet content knap door het selectieproces heen te weven en onderscheidt zich onder andere van de concurrentie op personalisatie; vanuit data worden klanten individueel benaderd, onder meer met persoonlijke aanbiedingen online én in de winkel. De omnichannel-kwaliteit is bewezen hoog, hetzelfde geldt voor de gemeten NPS. Albert Heijn kan zich digitaal meten met grote internationale branchegenoten en is de overtuigende winnaar van deze prestigieuze Shopping Award.’

Vakprijzen
Albert Heijn won ook de vakprijs in de categorie DHL FMCG & Personal Care. Alle winnaars van de Shopping Awards Vakprijzen:

Adyen Fashion & Lifestylewehkamp
DHL FMCG & Personal CareAlbert Heijn
ING Home & LivingFlinders
Kieskeurig Consumer Electronics & Telecombol.com
Personal & Financial servicesFBTO
Travel & LeisureCorendon

De Stiho Groep werd uitgeroepen tot winnaar van de INTERSHOP B2B AWARD, ook een juryprijs. Otriummocht het podium betreden als aanvoerder van de ECOMMERCE50, de lijst met de snelst groeiende Nederlandse e-commerce bedrijven.

Publieksprijzen
In Huis ter Duin werden ook Publieksprijzen uitgereikt, waarbij onderscheid is gemaakt tussen bedrijven met meer (XL) of minder (XS) dan 4 miljoen euro jaaromzet.  

Winnaars Publieksprijzen XL:

Computer, Hard- & Software – powered by Retail Rocket123inkt.nl
Elektronica & Telecom – powered by ippies.nlCoolblue
Eten & Drinken – powered by iDEALKoffievoordeel
Financiële dienstenIndepender
Huis & Tuin – powered by Livewordszooplus
Mode – powered by ContactCarekleertjes.com
Persoonlijke verzorging – powered by PayPalDe Online Drogist
Schoenen – powered by IngenicoOmoda
Speelgoed & Cadeaus – powered by PaazlKaartje2go
Vakanties & Reistickets – powered by DexportTUI
Warenhuizenbol.com

Winnaars Publieksprijzen XS:

Huis & TuinKabelshop.nl
Doe-het-zelf & Hobby123-3D.nl
Eten & DrinkenPuur Mieke
Mode & ModeaccessoiresRico Moda
Persoonlijke verzorgingParfumWebshop.nl
Voertuigen & AccessoiresDatona

Beerwulf werd uitgeroepen tot winnaar van de BESTE STARTER AWARD, de juryprijs voor het beste digital commerce bedrijf dat na 2016 van start ging.  

Sponsors
De Shopping Awards 2019 worden mede mogelijk gemaakt door: 
* Diamant sponsors: Adyen, beslist.nl, DHL, ING, Intershop en Kieskeurig.nl
* Saffier sponsors: ContactCare, Dexport, ICTRecht, iDEAL, Ingenico ePayments, ippies.nl, Livewords, Paazl, PayPal en Retail Rocket

Branchepartners
ANVR, INretail, Techniek Nederland, Thuiswinkel.org en Verbond van Verzekeraars

Onderzoekspartners
Customer Journey Experts, Kiyoh, SAMR en Toluna

Organisatie
De Shopping Awards worden georganiseerd onder toezicht van de Stichting Shopping Awards. BBP Media uit Woerden is uitvoerend producent van de Shopping Awards. Brancheverenigingen die zich willen aansluiten bij de Shopping Awards kunnen zich melden bij de Stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *