ACM wil verder onderzoek naar overname Faco door Holland Pharma

 

Holland Pharma heeft nog geen toestemming om Faco over te nemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil eerst nader onderzoek doen naar de mogelijke gevolgen van een overname op de groothandelsmarkt, zo maakte de toezichthouder dinsdag jl. bekend.

Holland Pharma en Faco hebben beide een groothandel die drogisterijartikelen levert aan onder andere de eigen drogisterijformules, zelfstandige drogisterijen, supermarkten, apotheken en webwinkels. De drogisterijformule DA is sinds enkele maanden in bezit van Holland Pharma en de drogisterijformule D.I.O. is van Faco.

ACM ziet wat betreft de overname van Faco geen problemen voor de concurrentie tussen verkopers van drogisterijartikelen aan consumenten. Ook na de eventuele overname blijven er voor de consumenten voldoende alternatieve mogelijkheden over om drogisterijartikelen te kopen, stelt de toezichthouder.

ACM vreest wel voor beperkingen van de concurrentie op de groothandelsmarkt. Onderzocht moet worden of, door de overname van Faco, Holland Pharma een dusdanige positie op de markt voor drogisterijartikelen krijgt, waardoor de concurrentie aanzienlijk kan worden beperkt. Daarnaast wil ACM onderzoeken of de sterke concurrentie op detailhandelsniveau kan voorkomen dat de groothandel Holland Pharma/Faco haar prijzen verhoogt of de voorwaarden verslechtert.

Bron: Het Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *