A.S. Watson benoemt Roland van den Berg tot directeur e-commerce Benelux

roland-van-den-bergA.S. Watson Health & Beauty Benelux heeft Roland van den Berg benoemd tot directeur e-commerce. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de operationele uitvoering, alsmede de verdere ontwikkeling van de webshops www.kruidvat.nlwww.kruidvat.be en www.trekpleister.nl. De benoeming is met ingang van 9 januari 2017 van kracht.

Roland van den Berg (42) heeft op het gebied van e-commerce een lange staat van dienst opgebouwd. In zijn vorige functie was hij als directeur e-commerce verantwoordelijk voor de ontwikkeling en operationele aansturing van de e-commerce-activiteiten bij Jumbo Supermarkten. Tussen 2011 en 2014 was Van den Berg werkzaam als programmamanager e-commerce en als manager Business Development van Jumbo. Hiervoor werkte hij als adviseur bij het internationale strategisch adviesbureau OC&C Strategy Consultants en bekleedde hij verschillende functies binnen Finance, Marketing en Sales bij Unilever.

Sterke groei e-commerce
“De retailsector verandert snel. De klant ontwikkelt zich tot een multimediale gebruiker en koopt zijn producten via verschillende kanalen. A.S. Watson ontwikkelt zich steeds meer tot een cross-channel retailer, waarbij we inzetten op een eenduidige klantbeleving, of de klant onze producten nu in een fysieke winkel of online koopt. Onze webshops in Nederland en België maken een snelle ontwikkeling door en de omzet uit e-commerce stijgt significant”, vertelt Gerard van Breen, CEO A.S. Watson Benelux. “Roland van den Berg zal als directeur e-commerce invulling geven aan de verdere groei van e-commerce binnen A.S. Watson Benelux. Hij heeft op dit gebied enorm veel kennis en ervaring opgebouwd. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Roland een grote bijdrage zal leveren aan onze omnichannel groeistrategie en de versterking van ons e-commerce kanaal.”

Over A.S. Watson
A.S. Watson Health & Beauty Benelux bestaat uit de drogisterijketens Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper. A.S. Watson Health & Beauty Benelux is onderdeel van de A.S. Watson Group (ASW). ASW bestaat 175 jaar en is met inmiddels ruim 13.000 winkels in 25 markten de grootste internationale health & beauty retailer. Ieder jaar winkelen zowel in de winkels als online vele miljoenen klanten bij één van de 13 retailmerken van de onderneming. ASW maakt deel uit van CK Hutchison Holdings Limited. Deze multinationale onderneming heeft grote belangen in havens en gerelateerde diensten, retail, infrastructuur, energie en telecommunicatie in meer dan 50 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *