‘53% van de consumenten wereldwijd wordt zenuwachtig zodra ze hun mobiele telefoon niet binnen handbereik hebben’

03a44949Nieuw rapport over mobiel winkelen en bankbetalingen geeft inzicht in de mobiele gedragingen van consumenten wereldwijd en hoe mobiele apparaten de wereld van winkelen, bankieren en amusement veranderen.

In een wereld met almaar toenemende connectiviteit, waar nieuws, winkelwaren, bankieren en amusement 24/7 beschikbaar zijn op tal van mobiele telefoons, is de angst om de boot te missen een begrijpelijk verschijnsel. Volgens het nieuwe rapport van Nielsen over mobiel winkelen en bankbetalingen geeft 53% van de mondiale klanten aan zenuwachtig te worden zodra ze hun mobiel niet binnen handbereik hebben. Twee derde (56%) kan zich een leven zonder mobiele telefoon niet voorstellen en 70% zegt dat hun leven in waarde stijgt door hun mobiele telefoon. Twee derde van de mondiale respondenten geeft toe dat persoonlijke interactie wordt vervangen door elektronische, maar ziet dat niet als probleem. Immers, bijna 47% zegt sowieso een voorkeur te hebben voor tekstberichten boven praten.

De mobiele telefoon heeft de manier waarop we communiceren en met elkaar in verbinding staan veranderd en heeft tevens de wereld van winkelen en bankieren op zijn kop gezet doordat naar schatting 2 miljard “bankloze” consumenten wereldwijd nu in het financiële circuit zijn opgenomen. De toegenomen toegang tot niet-contante betalingen zal de komende tien jaar naar schatting leiden tot USD 10 biljoen aan extra consumentenuitgaven. Dit wordt gesteld door The Demand Institute, dat gezamenlijk wordt beheerd door Nielsen en The Conference Board.

“Mobiele handel heeft enorme implicaties voor het algehele winkel-ecosysteem”, aldus Stuart Tagg, Financial Services Leader bij Nielsen Europa. “Mobiele apparaten zorgen niet alleen dat nieuwe consumenten worden opgenomen in de moderne, verbonden economie, maar maken ook een meer toegespitste ervaring mogelijk: producten en diensten kunnen beter worden toegespitst op gedragingen, behoeften en voorkeuren. Maar als we de acceptatie en het gebruik willen stimuleren, moeten we eerst inzicht krijgen in hoe consumenten winkelen en aankopen doen in een digitale wereld. Vervolgens moeten we die inzichten gebruiken om strategieën te ontwerpen met betrekking tot die gewoonten en voorkeuren.”

Belangrijkste bevindingen van het rapport van Nielsen over mobiel winkelen en bankbetalingen:

  • Wereldwijd zijn mobiele apparaten een onmisbaar hulpmiddel om prijzen te vergelijken (53%), productgegevens op te zoeken (52%), op zoek te gaan naar kortingsbonnen of koopjes (44%), betere koopbeslissingen te nemen (42%), het winkelen sneller en efficiënter te maken (41%) en producten aan te kopen (38%). Wereldwijd zegt 38% van de respondenten dat zij het afgelopen half jaar een product of dienst via hun mobiele telefoon hebben aangeschaft. 34% geeft aan in diezelfde periode een mobiele app te hebben gebruikt om een aankoop te doen. Azië-Pacific heeft het hoogste zelfgerapporteerde percentage mobiele aankopen. De helft van de respondenten in China (50%), en ongeveer de helft in India (49%), Zuid-Korea (47%) en Vietnam (46%) zeggen dat zij het afgelopen half jaar een product of dienst via hun mobiele telefoon hebben gekocht.

  • Wereldwijd zijn bankactiviteiten zoals het inzien van rekeninggegevens (47%) en het betalen van rekeningen (42%) gangbaarder dan het overschrijven van bedragen tussen banken (36%). De landen met het hoogste zelfgerapporteerde percentage deelname aan mobiel bankieren lopen wijd uiteen. Tot de koplopers behoren onder meer China, Zuid-Afrika, Venezuela, India en Zweden.

  • Wereldwijd zegt slechts één kwart van de respondenten (27%) dat zij zeer waarschijnlijk een mobile-only bankdienst zullen gebruiken die hun volledig wordt aangeboden via een mobiele app. Mobile-only bankieren is erg populair in ontwikkelingslanden met een grote bankloze bevolking. Het gebruikspercentage ligt het hoogst in India (46%), Indonesië (37%), Mexico (34%) en Turkije (34%).

  • Slechts 28% van de respondenten wereldwijd zal zeer waarschijnlijk ook gebruikmaken van mobiele betalingen in bars, restaurants en winkels. De hoogste percentages vinden we terug in India (46%) en China (45%).

Als u het hele rapport wilt downloaden, gaat u naar Nielsen’s Mobile Money Report.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *