1 op de 10 heel tevreden over uiterlijk

1 op de 10 mensen is volledig tevreden over zijn of haar uiterlijk. Ongeveer de helft vindt dat hij of zij er wel mee door kan. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in 22 landen wereldwijd.
16 procent zegt niet blij te zijn met haar of zijn uiterlijk en 3 procent is zelfs ongelukkig met de looks. 29 procent is neutraal.

Latijns-Amerika
In Latijns-Amerika zijn de mensen het meest tevreden over hun looks. Mexico, Brazilië en Argentinië staan alle drie in de top 5 van meest tevreden landen. Ook in Turkije, Oekraïne, Spanje en Duitsland zijn ze best blij met hun uiterlijk. Japanners zijn het meest kritisch: 38 procent is niet tevreden met hoe ze eruit zien, gevolgd door de Britten (20 procent) en de Russen, Zuid-Koreanen, Zweden en Australiërs op 19 procent.

Volgens GfK kunnen deze bevindingen handig zijn voor de fashion- en beauty-industrie. In Japan en Groot-Brittannië heeft het bijvoorbeeld meer zin om het in marketingcampagnes te hebben over ‘het veranderen of verbeteren van de look’ terwijl in Mexico en Turkije zinnen als ‘verfijn je look’ meer aanslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *