Wereld Apothekers Dag focust op zorg

‘Apothekers: Ik zorg voor jou’ is het thema van Wereld Apothekers Dag (World Pharmacists Day) van dit jaar. Deze dag vindt plaats op 25 september.

“Het thema van dit jaar is gekozen om de belangrijke rol van apothekers in hun zorg naar het publiek en de emotionele connectie die zij hebben met hun patiënten, te benadrukken. De rol van de apotheker is veranderd van een voorziener van medicijnen naar een voorziener van zorg. Apothekers hebben een vitale rol in de uitkomst van farmacologische therapieën en streven er uiteindelijk naar om de kwaliteit van leven van hun patiënten te verbeteren”, aldus Dr. Carmen Peña, hoofd van de International Pharmaceutical Federation (FIP).

Promotie
World Pharmacists Day, dat voor de zesde keer wordt gehouden, wordt door leden van de FIP wereldwijd gebruikt om de impact en toegevoegde waarde van het apothekersberoep te benadrukken en zijn rol in de verbetering van de gezondheid te verduidelijken naar autoriteiten, media en het algemene publiek. Apothekers in de zes officiële landen van de Verenigde Naties krijgen promotiemateriaal om World Pharmacists Day onder de aandacht te brengen. Ook kunnen zij hun profielfoto op social media aanpassen met een speciale ‘I care for you’ afbeelding. “Apothekers hebben de expertise om patiënten te voorzien van zorgvoorzieningen die kosteneffectief en van hoge kwaliteit zijn. Ze zijn de meest toegankelijke gezondheidsprofessional en uit verschillende onderzoeken is gebleken dat men apothekers vertrouwd. We roepen alle apothekers op om hun beroep te promoten in aanloop naar en tijdens World Pharmacists Day.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *