Wattenstaafjes in de ban door Europese Commissie!


Verbod op plastic voor eenmalig gebruik met als doel de plastic soep te bestrijden.

Om de enorme berg plastic afval terug te dringen komt er een richtlijn van de Europese Commissie om het gebruik van plastic, waaronder wattenstaafjes terug te dringen. Eind mei wordt een uitwerking van het verbod verwacht waarbij plastic voor eenmalig gebruik moet worden verboden. Difrax levert al 50 jaar volledig biologisch afbreekbare wattenstaafjes die zijn vervaardigd van hout en katoen en loopt hiermee op dit besluit vooruit.

Plastic weggooimateriaal terugdringen
Naast wattenstaafjes wil Europa ook een verbod op plastic bekers, flessendoppen en rietjes. Er is gekeken naar plastic materiaal dat veelvuldig maar vaak eenmalig wordt gebruikt. Voor het schoonmaken van babyoortjes worden wattenstaafjes vaak gebruikt bij de babyverzorging. Veel fabrikanten zullen dus op zoek moeten naar alternatieven.

Wattenstaafjes van 100% katoen
De Difrax wattenstaafjes zijn voorzien van 100% katoenen wattenbolletjes die pluizen voorkomen. Het wattenstaafje is van zeer stevig hout gemaakt en is makkelijk biologisch afbreekbaar. De wattenstaafjes zijn veilig voor het reinigen van baby’s oortjes en neusje.  “Het was ooit het eerste product dat mijn ouders op de markt brachten. Inmiddels is het gebruik van wattenstokjes bij de verzorging van je baby niet meer weg te denken” aldus Vivienne van Eijkelenborg, zakenvrouw van het jaar 2016 en eigenaresse van Difrax. Difrax wattenstaafjes worden wereldwijd verkocht en Difrax loopt hiermee voorop.Difrax wattenstaafjes zijn verkrijgbaar via bol.com, DA drogisterijen en difrax.com. Adviesprijs €5,29 per 100 stuks.

Over Difrax
Difrax, opgericht in 1967, is het Nederlandse A-merk van babyproducten en is marktleider in het segment babyflessen én fopspenen. Met haar innovatieve en eigentijdse producten wil Difrax het leven van baby’s, kinderen en ouders zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken. In de afgelopen jaren verwierf Difrax naam en faam met de ontwikkeling van baanbrekende en award winnende producten. Difrax staat voor Happy Growth! Het ruime assortiment is wereldwijd te vinden bij babyspeciaalzaken, drogisterijen, apotheken, warenhuizen en op difrax.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *