Wapiti Thijm Handgel is veilig

Er is recent een melding van de NVWA verschenen dat Wapiti Thijm Handgel niet aan de Nederlandse wetgeving zou voldoen. Dit betrof de eerste versie van deze natuurlijke handreiniger. Het huidig leverbare product voldoet aan de wetgeving en kunt u derhalve blijven verkopen en/of gebruiken.

Op 26 februari 2017 heeft de NVWA ons destijds geïnformeerd dat de gehanteerde claim “antibacterieel” het product een biocide status zou geven. Emonta heeft dit terstond hersteld. Op 14 maart 2017 heeft de NVWA, afdeling productveiligheid, als volgt op onze acties gereageerd: “U voldoet aan hetgeen de NVWA (wetgeving) vraagt”. 

Het product Wapiti Thijm Handgel is veilig; slechts de etikettekst diende te worden aangepast.

In maart 2017 hebben wij onze afnemers op de hoogte gebracht over deze aanpassing.

Ter voorkoming van mogelijk oude producten of oud beeldmateriaal treft u aangehecht voorbeelden aan van het vorige en het huidige, juiste, etiket.

Indien u nog voorraad heeft met het oude etiket kunt u dat aangeven via info@emonta.nl. Wij zullen deze kosteloos omruilen. Controleert u ook de packshots in uw databases voor websites e.d.? De huidige packshots kunt u eveneens opvragen via info@emonta.nl.

In het vertrouwen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Emonta B.V.
Luuk Swiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *