Zuivelfabriek van €120 mln in Gorinchem

Vreugdenhil Dairy Foods heeft een nieuwe zuivelfabriek gebouwd in Gorinchem. De fabriek, die 350 miljoen liter melk per jaar kan verwerken, vergde een investering van €120 mln. Dit meldt het Financieel Dagblad.

De melkpoeders die Vreugdenhil produceert, zijn bedoeld voor consumenten en de levensmiddelenindustrie. Er is twee jaar gebouwd aan de hightechfabriek die zorgt voor ruim 30% meer productiecapaciteit dan in de oude situatie. Op vrijdag 27 mei wordt de fabriek officieel in gebruik genomen.

Weidegang
De productie in Gorinchem is vrijwel geheel geautomatiseerd. Vreugdenhil betrekt de melk van 900 melkveehouders van wie de meesten weidegang toepassen.
De investering wordt voor de helft gefinancierd uit eigen middelen en voor de andere helft met een banklening.

Belangrijke marktpartij
Met een omzet van meer dan €0,5 mrd is Vreugdenhil een belangrijke marktpartij in de Nederlandse zuivelsector. De onderneming heeft naast Gorinchem ook productievestigingen in Scharsterbrug en Barneveld.

Vreugdenhil, met het hoofdkantoor in Nijkerk, is een familieonderneming. De familie Vreugdenhil houdt de meerderheid van de aandelen. De overige stukken zijn in handen van het management.

Bron: Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *