Vitals – Met natuurlijke ingrediënten naar een positieve gemoedstoestand

Vitals - Saffraan crocus
Bij gerechten met een mooie gele kleur wordt vaak aan saffraan gedacht. Deze specerij kent diverse culinaire toepassingen, maar heeft tevens diverse gezonde eigenschappen. Zo is onder andere bekend dat saffraan bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand. Een dagelijkse dosis saffraan kopen om blij van te worden is voor de meesten van ons echter geen optie, aangezien het één van de duurste specerijen ter wereld is.

Saffraan, gewonnen uit de stijlen en stempels van de saffraankrokus (Crocus sativus), is een van de langst bekende en meest kostbare specerijen. Saffraan wordt vanwege haar karakteristieke smaak en kleur al meer dan 4.000 jaar gebruikt in diverse wereldkeukens.

Gezond
Minder bekend is dat saffraan van oudsher veel wordt toegepast wegens haar gezonde eigenschappen. Zo vulden de Romeinen na een feestmaaltijd hun hoofdkussen met saffraan om zo de kater te bezweren. Tevens is bekend dat saffraan bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand.

Vanwege de gezonde eigenschappen wordt saffraan ook aangeboden als voedingssupplement. Handig, want elke dag saffraan door je avondeten wordt ook wat ééntonig! Wanneer je op zoek gaat naar een supplement met saffraan, weet dan dat de herkomst, productiemethode en kwaliteit van saffraan doorslaggevend zijn voor de zuiverheid en werkzaamheid ervan. Saffraan wordt vanwege haar kostbaarheid wel het ‘rode goud’genoemd. Deze hoge grondstofprijs zorgt er helaas voor dat er ook saffraan van inferieure kwaliteit op de markt wordt aangeboden.


Wist je dat?

  1. Hoe roder de saffraan draden zijn, hoe beter de kwaliteit? Hoe meer goudkleur of wit er in de kleur zit, des te minder kracht de saffraan zal hebben.
  2. Saffraan vroeger duurder was dan goud?
  3. Wanneer je saffraan van goede kwaliteit gekocht hebt, deze twee tot drie jaar houdbaar is?

Bronnen: www.silvo.nl , www.mijnreceptenboek.nl


 

Close up photo of a pile of red saffron threads.

Van saffraan tot curcumine
In de keuken wordt ook wel kurkuma als alternatief voor saffraan gebruikt. Deze geelwortel (Curcuma longa), heeft een vergelijkbaar kleur- en smaakpalet, alhoewel de stof een geheel andere oorsprong heeft.

Curcumine is de actieve stof in kurkuma die verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Het wordt vaak ingezet ter ondersteuning van de spijsvertering en de leverfunctie. Daarnaast kan het bijdragen aan het behoud van soepele gewrichten en een evenwichtige immuunrespons. Tot slot is het goed voor hart en bloedvaten en ondersteunt het de werking van het zenuwstelsel.

Vitals - SaffraanSaffraan en Curcumine SLCPTM van Vitals
Vitals is leverancier van zeer hoogwaardige voedingssupplementen. Speerpunten in de ontwikkeling van nieuwe producten zijn de dosering, werkzaamheid en opneembaarheid van de gezondheidsproducten. Nieuw in het assortiment zijn saffraan capsules, gemaakt met een extract uit Spaanse saffraan (Affron®) van zeer hoge kwaliteit.

Omdat de gehele productieketen in eigen beheer is, kan gezorgd worden voor de ideale kweekomstandigheden en kan de kwaliteit gegarandeerd worden. Uit de zuivere grondstof wordt middels een speciale extractie-methode een extract verkregen dat gestandaardiseerd is op 3,5% Lepticrosalides®, een gepatenteerd complex van de belangrijkste werkzame stoffen in saffraan. Dat je via deze capsules te maken hebt met 100% echte saffraan is reeds bevestigd door DNA-testen.

Naast saffraan biedt Vitals ook curcumine capsules aan. De capsules bevatten het gepatenteerde Longvida® extract, waarbij gebruik wordt gemaakt van SLCP™-technologie Vergelijkende studies hebben aangetoond dat curcumine-SLCP minstens 65 keer beter opneembaar is dan standaard curcumine-producten.

Saffraan 60 capsules

  • Draagt bij aan een positieve gemoedstoestand Extract uit 100% echte saffraan, bevestigd door DNA-testen
  • Geproduceerd volgens gepatenteerde extractiemethode
  • Met onbespoten saffraan van gecontroleerde
  • Spaanse teelt
  • Gebruikt in wetenschappelijk onderzoek

Verkoopprijs €29,95

 

 

Voor meer informatie over Vitals en haar producten: www.vitals.nl.

 

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

 

 

House of Rebels ondersteunt Vitals bij haar marketing en PR werkzaamheden. Neem voor meer informatie of productaanvragen contact op met House of Rebels via vitals@houseofrebels.com.

 

De highres. beelden kunt u downloaden via de volgende link.

 

 

House of Rebels – PR & Marketing

Nachtwachtlaan 20

1058 EA Amsterdam

telefoon: +31 (0)20 – 38 800 42

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 Vitals – Nederland, All rights reserved.

Perslijst health/ lifestyle

 

 

Our mailing address is:

Vitals – Nederland

Pieter Lieftinckweg 29

Zaandam, 1505 HX Netherlands

 

 

Add us to your address book

 

 

 

 

Want to change how you receive these emails?

You can update your preferences or unsubscribe from this list

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *