Verkoop XL-condooms toegenomen

De verkoop van extra large condooms is de laatste vijf jaar enorm toegenomen, zo blijkt uit onderzoek van Condoomfabriek.nl. Dat is best gek, want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de gemiddelde penislengte gelijk is gebleven.

De Nederlandse webshop constateerde een stijging van maar liefst 85% in de verkoop van XL-condooms. Maar uit het onderzoek, waarbij 11.340 klanten werden ondervraagd over hun penislengte, bleek dat de gemiddelde lengte van de penis de afgelopen jaren niet groter is geworden. Het gemiddelde blijft tussen de 12 en 17 centimeter staan.

Volgens de onderzoekers komt het vooral door het ego van mannen dat er steeds meer extra grote condooms worden gekocht. Veel mannen gaven aan zich zelfverzekerder te voelen als het grote condoom goed blijkt te passen. Condoomfabriek.nl waarschuwt echter dat dit maar schijn is. Een XL-condoom is weliswaar maar een paar millimeter groter dan normale condooms, maar in de praktijk kan het wel makkelijker afglijden en is het dus minder veilig.

Bron: RTL Nieuws. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *