UPLUS maakt farmaceutische zorg efficiënter 

Logo_uplusZorginstellingen hebben voor de medicatie van hun cliënten te maken met veel verschillende partijen. Al deze schakels maken het zorgproces onnodig complex. Daarom slaan de SPITS-bedrijven de handen ineen. Zij creëren UPLUS. Deze nieuwe organisatie maakt de farmaceutische zorg efficiënter en veiliger. 

Het farmaceutische deel van de zorgverlening vormt een groot deel van de kosten van de zorg. Denk aan de distributie, het maken van afspraken met apotheken, het aanbesteding- en gunningtraject. Maar ook het waarborgen van medicatieveiligheid en het uitvoeren van kwaliteitscontroles. In dit netwerk van diverse organisaties vormt UPLUS sinds januari 2017 het middelpunt. In plaats van contact met een groot aantal partijen, kan de zorginstelling vanaf nu bij één organisatie terecht.

“Er komt veel kijken bij farmacie in een zorginstelling. Van leverancier tot apotheek: UPLUS bewaakt de kwaliteit en legt de verbindingen tussen de diverse organisaties. We ontzorgen de instelling en organiseren het complete proces via één voordeur, die van UPLUS. Wij nemen de regie, terwijl de uitvoering van de farmaceutische zorg dichtbij blijft”, aldus de directeur van UPLUS, Sjaak de Vries. 

UPLUS ontzorgt
UPLUS ontzorgt zorginstellingen volledig op het gebied van farma zorg. De nieuwe organisatie levert een compleet pakket aan geneesmiddelen en farmaceutische dienstverlening. Deskundigheid is daarbij gegarandeerd, o.a. door het eigen team van specialisten. De initiatiefnemers hebben ruim vijftien jaar ervaring opgebouwd als partner van zorginstellingen en leveren nu reeds geneesmiddelen aan 60.000 patiënten.

UPLUS werkt met haar partners aan innovatieve oplossingen. Hierbij hanteert UPLUS het motto: met u voorop. Zelfredzaamheid van de individuele patiënten is daarbij een belangrijk thema. De zelfontwikkelde MediCheck app is daarvan een goed voorbeeld.

Landelijke dekking
De zelfstandig opererende bedrijven van SPITS in Alkmaar en Oosterwolde hebben het initiatief genomen voor UPLUS. SPITS is specialist in het geautomatiseerd inpakken van geneesmiddelen, de zogenaamde baxterzakjes. De bedrijven hebben de handen ineengeslagen om de farmaceutische zorg efficiënter te organiseren voor de zorginstelling en de aan hen verbonden artsen en apothekers. UPLUS heeft een landelijke dekking en is onder andere werkzaam voor verzorgings- en verpleeghuizen, woonzorginstellingen voor gehandicapten, revalidatiecentra, penitentiaire inrichtingen en GGZ-instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *