Uitreiking certificaten (top) cosmetica-adviseuses door Tommie Christiaan

Op maandag 29 januari 2018 heeft Tommie Christiaan, bekend van de musical ‘On Your Feet’ en het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’, op enthousiaste wijze de certificaten (top-) cosmetica-adviseuse uitgereikt.

De voorzitter van de NCV-werkgroep Depositaire en Exclusieve Distributie Leo Hertz (Elha Cosmetics) opende de bijeenkomst in de Ernst Sillem Hoeve (Den Dolder). Hij begon zijn speech met het benadrukken van het belang van de NCV voor de Nederlandse cosmeticabranche. De NCV is de brancheorganisatie, die de spreekbuis is voor haar leden (fabrikanten, importeurs, merkhouders en distributeurs van cosmetica) in de media, bij de overheid maar ook in Europa. Ook organiseert zij veel bijeenkomsten waar cosmetica, in enigerlei vorm, centraal staat. Hij wees ook op de mooie website www.ncv-cosmetica.nl, in de nieuwe huisstijl, alwaar enorm veel informatie o.a. over de wet- en regelgeving van cosmetica is te vinden. Digitaal zijn is ’key’ en daarom is ook het cosmeticapaspoort digitaal gegaan: www.cosmeticapaspoort.nl. Het registeren van een gevolgde training is een stuk eenvoudiger en de verkoopadviseuse kan alles nu zelf bijhouden. Een nieuwe training kan worden toegevoegd met de code die de trainer tijdens de training geeft. “Een kind kan de was doen” aldus Hertz. Volgens Hertz is het certificaat “een belangrijk bewijs van kwaliteit van de adviseuses”. “Vriendelijkheid, herkenning, aandacht en productkennis zijn van doorslaggevende betekenis om naar een winkel te gaan en niet elders te kopen”. “Jullie werkgevers (de retailbedrijven waar de cosmetica-adviseuses werkzaam zijn) kunnen trots zijn!” Hij sprak de hoop uit dat de aanwezigen hun collega’s aanmoedigen om ook trainingen te volgen en via www.cosmeticapaspoort te registeren.

Ook NCV-directeur Ronald van Welie gaf een korte speech. Cosmetica staat niet alleen voor schoonheid maar ook voor hygiëne, verzorging, zelfvertrouwen en welzijn. Het zijn onmisbare en veel belangrijkere producten (voor de persoonlijke verzorging) dan veel mensen zich beseffen. En daarbij is advies, zeker in de parfumeriespeciaalzaak, steeds belangrijker. Hij gaf als advies “zorg ervoor dat een bezoek aan de winkel de moeite waard is, dat het leuk is, dat er gedegen kennis is en voor een mooie persoonlijke beleving met een glimlach. De klant moet gewoon graag terug komen. De (top) cosmetica-adviseuses mogen trots zijn op hun vak en het certificaat!”

Uitgereikt zijn 10 certificaten Cosmetica-adviseuse en 1 Cosmetica-adviseur. Daarnaast ontvingen 5 verkoopmedewerksters het certificaat Top cosmetica-adviseuse.


Cosmetica Adviseuses/er:
Jacqueline Zurburg, Bijenkorf
Marga Luiijf, Eurydice
Carol Brand, ICI Paris XL
Queeny de Haan, ICI Paris XL
Angelique Waterreus, ICI Paris XL
Jolanda Buter, ICI Paris XL
Suzan Hendrichs-Damwijk, Mooi van Kuhn
Jill de Goede, Parfumerie Mooi
Leslie Grootzwagers, Parfumerie Van Rooijen
Berit Rasink, Pour Vous


Top
Cosmetica Adviseuses:
Eline Krajenbrink, DA+MOOI Winterswijk
Brit Rietveld-Harnisch, Douglas
Jessica Lemmers, Douglas
Sylvia Rebel, ICI Paris XL
Manon Spruijt, Parfumerie Mooi

Na de uitreiking was er een borrel. Het volledige overzicht van alle (Top) Cosmetica- adviseurs/ses is te vinden op de www.cosmeticapaspoort.nl.

Wegens de nauwe samenwerking met de NCV werd de Prix de l’essence ook uitgereikt tijdens deze bijeenkomst. Eline Krajenbrink is de gelukkige die de titel ‘Beauty-advisor van het jaar’ mag voeren.

De NCV/GDED zal volgend jaar weer certificaten uitreiken. De datum voor de uitreiking (eind januari 2019) zal tijdig via www.cosmeticapaspoort.nl. en l’essence worden gecommuniceerd.

Foto’s van deze bijeenkomst staan op de website www.cosmeticapaspoort.nl. Fotografie: Bergh-Fotografie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *