Steeds meer ondernemers werken met slimme geldkluis

Horecabedrijven, tankstations, hotels en supermarkten kiezen voor SmartSafe om de kans op diefstal en overvallen te minimaliseren    

450cfd3d-c0a6-40a9-9c29-e4e1c6c9647aHet aantal ondernemers en filiaalbedrijven dat kiest voor een slimme geldkluis neemt toe. Dat laat RCCS, ontwikkelaar van de SmartSafe, weten. Steeds meer winkeliers, horecaondernemers en pompstationhouders weten zich daardoor steeds beter te wapenen tegen overvallen en diefstal. Oprichter en directeur Fred Rensenbrink juicht de voorlichting tijdens de Week van de Veiligheid dan ook toe. Ook constateert hij dat er ondanks de stijging, nog verbeteringen zijn. 

“We zien dat steeds meer ondernemers voor een kluis kiezen, omdat het gewoon veiliger is”, aldus Fred Rensenbrink. “Het is dan ook goed dat dat in deze week weer extra benadrukt wordt. Ongeveer een derde van de ondernemers roomt het geld nog niet af en loopt daardoor meer risico. Het zou mooi zijn als deze doelgroep na deze week ook overtuigd is van het nut van een kluis.”

Uit een recente enquête van het Keurmerk Veilig Ondernemen blijkt dat 88 procent van de winkeliers en ondernemers preventieve maatregelen neemt tegen overvallen. De meest getroffen preventieve maatregelen hebben betrekking op het veiligstellen van de geldstroom, zoals het afromen van de kassa: 62 procent van de ondernemers doet dit.

SmartSafe
Bij BBROOD werken ze nu ruim half jaar met de kluis van RCCS. In alle zeven winkels staat er een. Oprichtster Renee Pater: “Als bakker ben je vaak doelwit omdat kwaadwillenden het idee hebben dat er hier veel contant geld rondgaat. Andere kluizen zijn toch gevoelig voor diefstal: we hebben zelfs meegemaakt dat inbrekers de hele kluis meenamen. Met de Smart Safe heeft overvallen geen enkel nut: zodra inbrekers de kluis meenemen, wordt het geld meteen vernietigd. De wetenschap dat als  mensen inbreken er niets te halen is, is heel fijn.”

RCCS  introduceerde de slimme geldkluis ruim 3 jaar geleden. Door de Nederlandse innovatie moet  het aantal overvallen op supermarkten, snackbars, winkeliers en tabakswinkels sterk afnemen. Eigenaren stoppen cash geld in de kluis en zodra het geld in de kluis zit, ligt de verantwoordelijkheid voor het geld bij RCCS. Personeel hoeft niet meer naar de nachtkluis van de bank, want de 24/7 beveiligde geldcassettes worden door RCCS opgehaald. De volle geldcassette kan pas worden geopend in een beveiligde ruimte van de cashverwerking.

Over RCCS en SmartSafe
SmartSafe is ontwikkeld en op de markt gebracht door RCCS, het bedrijf van Fred Rensenbrink. Hij stond aan de wieg van de Nederlandse waardetransporten en was betrokken bij de opbouw van onder meer Securicor in Nederland (tegenwoordig G4S) en het geld- en waardetransport voor banken en andere financiële instellingen. Het was Rensenbrink al langer een doorn in het oog dat er voor Nederlandse winkels geen laagdrempelig, effectief en betaalbaar systeem bestond voor het elimineren van het overvalrisico. Het hoofkantoor van RCCS is in Waddinxveen gesitueerd en de dienstverlening wordt door heel Nederland uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *