Revlon biedt $ 870 mln op Elizabeth Arden

Revlon-Logo-WallpaperHet Financieel Dagblad meldt dat het Amerikaanse cosmeticaconcern Revlon een bod van $14 per aandeel heeft uitgebracht op branchegenoot Elizabeth Arden, een premie van 50% op de beurskoers van donderdag. Deze deal waardeert Elizabeth Arden, inclusief schulden, op $ 870 mln. Dat schrijven Revlon en Elizabeth Arden in een gezamenlijk persbericht. Beide bedrijven presteerden de afgelopen jaren minder goed dan verwacht.

Het combineren van de distributiekanalen en marketingstrategieën van de twee concerns zou $ 140 mln aan synergievoordelen opleveren. Ook ziet Revlon kansen in Azië, waar Elizabeth Arden groter is. Revlon verkoopt cosmeticaproducten in 130 landen en verwacht dit jaar een omzet van $ 2 mrd te behalen. Grootaandeelhouder Ronald Perelman hintte eerder dit jaar nog op ‘strategische alternatieven’ voor Revlon. Analisten namen toen aan dat het concern een verkoopkandidaat was in plaats van een koper.

Elizabeth Arden is vooral sterk in de markt voor huidverzorgingsproducten en antiverouderingscrèmes. Ook heeft het licenties om luchtjes te verkopen in naam van beroemdheden als Justin Bieber, Britney Spears en Taylor Swift. Deze deals leverden het bedrijf in 2014 grote verliezen op, omdat tieners minder geld uitgeven aan cosmetica. Het bedrijf presteerde de laatste maanden minder goed dan verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *