RECTIFICATIE

In het artikel over voeding in het vorige week verschenen magazine Baby&Kind hebben wij per abuis een aantal onjuistheden vermeld. Het gaat om de alinea met betrekking tot kindervoeding op basis van geitenmelk. Hierin wordt Harald Oostwoud van het merk Kabrita (niet Kabrika) geciteerd, maar zijn informatie is door ons niet goed opgeschreven.

VoedingKabrita laat het volgende weten: “Het artikel zegt dat geitenmelk een goed alternatief is voor baby’s die allergisch zijn voor koemelk. Dit is echter niet het geval, want doordat de eiwitten te veel op elkaar lijken bestaat er een grote kans op een kruisreactie. In de meest extreme gevallen kan dit een risico voor de gezondheid opleveren en daarom benadrukken wij altijd in onze communicatie dat geitenmelk geen geschikt alternatief is bij een medisch vastgestelde koemelkallergie. Ik denk dat er een misverstand is ontstaan met kinderen die niet allergisch zijn, maar wel gevoelig zijn voor koemelk. Deze laatste groep heeft moeite om bepaalde nutriënten zoals de vetten en/of eiwitten in koemelk te verteren en krijgt daardoor last van milde klachten zoals krampjes, verstopping en/of eczeem. Uit de praktijk blijkt dat deze groep vaak wel baat heeft bij een kindervoeding op basis van geitenmelk.”
Tot slot staat er in het artikel vermeld dat het pas sinds een jaar is toegestaan in Nederland geitenmelk te verkopen. Dit gaat puur om babyvoeding, geen geitenmelk in het algemeen. Onze excuses voor dit ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *