Paw Patrol nieuw op plaats 1 in de licentieproductnavraag 

591f045d16b99b0139dd69b1_2017_1 Lizenzbarometer grafik april 2017De ijzersterke ‚Frozen‘ trend neemt langzaam in kracht af en moet haar eerste plaats afgeven aan het licentiethema Paw Patrol, dat al enkele maanden profiteert van een constante navraag. Naast de klassieke licentie thema’s ontstaan momenteel nieuwe trendthema’s, zoals eenhoorns en flamingo’s. Op de speelgoedmarkt zijn handspinners de nieuwe megatrend. 

Paw Patrol is een Canadese tekenfilmserie voor kinderen in de kleuterschoolleeftijd. De serie gaat over een whizzkid met de naam Ryder, die de leiding heeft over Paw Patrol, 7 honden, die de mensen in het plaatsje Adventure Bay met hun problemen helpen.
Paw Patrol staat momenteel aan de leiding in de zentrada trendbarometer. Deze barometer analyseert de zoek-, klik en koopverhoudingen op de acht zentrada groothandelmarktplaatsen (www.zentrada.nl) in Europa en geeft informatie over de marktontwikkeling van de licentie-artikelen handel.
Interessant is ook de relatief gelijke verdeling van de navraag in de verschillende Europese landen. Dit laat ook zien, dat Paw Patrol al een gevestigd thema op de licentiemarkt is. Nieuwe thema‘s ontstaan over het algemeen eerst in Spanje en gaan van daaruit dwars door Europa.

Nieuwe stijgers zijn de thema’s PJ Masks en Vaiana van Disney. Frozen, Star Wars en Minions hebben aan populariteit verloren als we de markten vergelijken.
Momenteel zien we naast de klassieke licenties de ontwikkeling van andere trends. Op decoratiegebied is er veel navraag naar eenhoorn-, flamingo- en oerwoudmotieven.
In het speelgoedbereik schiet het handspinner thema als een komeet de lucht in. Een handspinner of fidget spinner is een kleine gadget, die tussen twee vingers gespind (gedraaid) wordt. Ze zijn oorspronkelijk bedacht voor mensen met onrustige handen. Nu gebruiken mensen handspinners just for fun.

Zentrada is, met meer dan 23.000 licentie- artikelen in 75 licentie-thema‘s van meer dan 15 topleveranciers uit Europa het leidende online platform voor de groothandelinkoop van licentieartikelen voor veel kleine en onafhankelijke detailhandelaren.
Setino, Herding, Dinotoys, Textiel-Trade, Lamaloli, Diomercado, Cash Licences, PepeToys, Ten-Trade, Regalos 4M, Regaliz, Royal Textile en Kiddy Stores: talrijke producenten en groothandelaren bieden hun artikelen aan tegen topcondities, geringe minimale bestelwaarden en snelle levertijden. De bestelafhandeling vindt plaats via zentrada en TradeSafe.

Direct naar de inkoopwereld licentie-artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *