Ondernemers: Geen zwangere vrouwen, drugs en alcohol op de werkvloer

Bijna 25% van de ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan. Dat blijkt uit onderzoek van Byfit. In het onderzoek is gevraagd wanneer een ondernemer ervoor kiest om iemand niet aan te nemen. Andere redenen die uit het onderzoek naar voren kwamen om een persoon niet aan te nemen, zijn: drugs- en alcoholgebruik en een chronische ziekte.

Geen zwangere vrouwen
Mannelijke ondernemers hebben er volgens het onderzoek minder problemen mee om een zwangere vrouw de deur te wijzen. Het gaat hier om 30% van de mannen. Bij de vrouwen is dat de helft minder: 15% van de vrouwelijke ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan.

Chronische ziekte
Van de ondervraagde mannelijke ondernemers geeft 37% aan dat chronisch zieke mensen niet in hun bedrijf aan het werk kunnen. Een kleine 12% van de vrouwen denkt hier hetzelfde over.

Alcohol en drugs
Bijna driekwart van de ondernemers neemt geen mensen aan die drugs gebruiken. Opvallend is dat minder dan de helft, 32%, er hetzelfde over denkt bij alcohol. Het onderzoek laat verder zien dat meer dan 40% van de vrouwen alcoholgebruik niet tolereert, terwijl dit bij de mannen 30% is. De uitkomsten zijn afkomstig uit een gezondheidsonderzoek gehouden onder ondernemers. Er hebben 1041 ondernemers deelgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *