Nutricia waarschuwt voor vervalste etiketten

Nutricia waarschuwt consumenten dat er mogelijk blikken melkpoeder in omloop zijn waar koemelk in kan zitten, terwijl er op de verpakking staat dat niet zo is. Op de website is te lezen dat de etiketten vervalst zijn.

Het gaat om een klein aantal blikken Nutrilon Pepti 1 en Pepti 2, een dieetvoeding voor baby’s met koemelkallergie. Volgens Nutricia zijn een aantal verpakkingen door een onbekende derde partij voorzien van een ander etiket. Hierdoor lijkt het alsof gaat om Nutrilon Nenatal 1, voeding voor te vroeg geborenen. De kans bestaat dat kinderen met een koemelkallergie hierdoor een ernstige allergische reactie kunnen krijgen.

Het bedrijf laat nadrukkelijk weten dat de vervalste blikken zijn aangetroffen buiten het reguliere verkoopkanaal. Nutricia verzekert dat producten die aangekocht zijn via het reguliere verkoopkanaal correct en veilig zijn. Om zeker te zijn, kun je de houdbaarheidsdatum checken (zie tabel hieronder).

pepti3

Als het blik een andere houdbaarheidsdatum heeft, roept Nutricia op het product niet te gebruiken en contact op te nemen met onze Nutricia Kindervoeding Service (0800 0222626).
Kijk op de website van Nutricia info over Nutrilon Pepti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *