NourSea Calanus® olie

Zuivere omega 3-olie, van nature!

Calanusolie is een natuurlijke, onbewerkte olie afkomstig van Calanus finmarchicus. Deze zoöplankton staat laag in de voedselketen en wordt geoogst in de schonere Noord-Atlantische Oceaan. Calanusolie is daardoor van nature zeer zuiver.

Bredere werking door wax esters
NourSea Calanus® olie bevat een bijzondere samenstelling van vetten met de omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en SDA (stearidonzuur).

Wat deze olie zo bijzonder maakt, is dat de omega 3-vetzuren in de speciale vorm van wax esters voor komen. Wax esters hebben van nature een vertraagde afgifte en komen pas vrij in het laatste deel van de dunne darm en in de dikke darm.

Dit geeft calanusolie specifiek gunstige eigenschappen – die niet of minder aanwezig zijn bij gangbare visolie of krillolie – bovenop de algemeen bekende gezondheidsvoordelen van omega 3-vetzuren.

Ecologisch verantwoord & duurzaam geoogst
Calanus finmarchicusheeft een enorme biomassa en vermeerdert zich zeer snel. De jaarlijkse productie – zo’n 300 miljoen ton – is vele malenhoger, dan de totale biomassa van vissoorten in hetzelfde gebied. Door een gepatenteerde technologie wordt er jaarlijks ongeveer 165.000 ton calanus geoogst. De Noorse overheid heeft bepaald dat er maximaal 30 miljoen ton per jaar gevangen mag worden. Zo kan calanus duurzaam geoogst worden en is er geen sprake van overbevissing.

Vissers kunnen Calanus finmarchicusoogsten als nevenactiviteit. Het levert geen onnodige bijvangst op.

Karakteristieke kleur door Astaxanthine
De olie heeft een karakteristieke dieprode kleur door de natuurlijke aanwezigheid van astaxanthine. Astaxanthine beschermt de olie tegen schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof.

Productinformatie NourSea: www.springfieldnutra.com/producten/noursea

Meer weten over de Springfield producten en andere ontwikkelingen? Registreer u als professional via springfieldnutra.com/registreren om alle (wetenschappelijke) artikelen te lezen en/of u aan te melden voor de e-nieuwsbrief.

Neem voor het aanvragen van point-of-sale materialen, zoals consumentenfolders en probeerverpakkingen, contact met ons op via aanvraag@springfieldnutra.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *