Nieuwe hooikoorts-app gelanceerd voor start zomer en Olympische spelen

Veel Nederlanders kijken uit naar een zomer met zon, sociale activiteiten en sporten in de buitenlucht. Maar het plezier van veel Nederlanders met hooikoorts lijdt onder allergieklachten. Uit onderzoek onder gebruikers van klarify, een nieuwe gepersonaliseerde app voor mensen met hooikoorts, blijkt dat tijdens het pollenseizoen 25% van de mensen met hooikoorts hun sociale activiteiten in de buitenlucht vermijdt. Nog eens 16% beperkt ook zoveel mogelijk sporten in de buitenlucht.

75% ervaart negatieve impact op kwaliteit van leven door hooikoorts
Uit het onderzoek door klarify blijkt dat hooikoorts impact heeft op het psychische en mentale gevoel van welbevinden; van het vermijden van sociale situaties tot niet kunnen werken. 75% van de patiënten met hooikoorts ervaart negatieve impact op zijn of haar kwaliteit van leven. Jeukende ogen, een verstopte neus, vermoeidheid en pijn in de gezichtsholtes zijn veelvoorkomende klachten.  

Daarnaast zegt 40% dat hooikoortsklachten resulteren in verminderde productiviteit op het werk en 24% bevestigt dat ze door hooikoortsklachten vrij nemen of zich ziek melden.  

Maar de zomer kan niet vermeden worden en pollen ook niet. Daarom biedt de klarify-app digitale hulp aan mensen met hooikoorts. De app is ontwikkeld door ALK, een organisatie van allergie-experts die meer dan 100 jaar ervaring heeft met onderzoek naar allergieën. Klarify biedt gratis gepersonaliseerde informatie aan personen met een allergie.

“Deze app is een effectieve oplossing voor mensen met hooikoorts”, zegt drs. Richard Oei, specialist op het gebied van allergieën bij de landelijke zorgorganisatie DC Klinieken. “Ze kunnen zien welke pollen er op dat moment in de lucht zijn en informatie krijgen over allergieën en de behandeling ervan. Ze kunnen ook een symptomendagboek bijhouden, wat helpt wanneer ze hun allergie met de huisarts bespreken.” 

Klarify geeft up-to-date informatie over pollen, het weer en de luchtkwaliteit van elke mogelijke locatie in Nederland. Gebruikers van de app krijgen gepersonaliseerde inzichten, dagelijkse tips en kunnen de allergie-kalender en de pollensituatie bekijken. De app combineert zowel live pollenmetingen als historische data én geeft praktische tips. 

De klarify-app is te downloaden via de Apple Store of Google Play of via allesoverallergie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *