Nieuwe Etos bij ZMC Zaandam en ondernemers Van Slooten Etos Ermelo met pensioen

Nieuwe Etos bij ZMC Zaandam opent 6 december 

Ondernemer Rogier Sibie opent een tweede Etos in Zaandam. Deze winkel is ingericht volgens de allerlaatste formule en bevindt zich aan de Zorgboulevard bij het ZMC. Woensdag 6 december gaat Etos om 11:00 uur open, gelijktijdig met de nieuwe Albert Heijn XL en een nieuwe Gall & Gall. Rogier Sibie knipt, samen met echtgenote Jennifer en dochters Puk en Jet, het lintje door en opent zo officieel de nieuwe Etos. Het wordt een groot feest en iedereen is van harte welkom om dit mee te vieren. 

“Bij onze nieuwe winkel krijgen klanten op de openingsdag gratis producten”, zegt Rogier Sibie. “Bij besteding van vijf euro een product van het Etos eigen merk, bij 15 euro geven we een handige big shopper weg.” Ook op zaterdag 9 december is het extra gezellig bij Etos. Dan is er een evenement dat geheel in het teken staat van make-up en verzorging. Klanten kunnen bij de visagist een beautyadvies en een makeover krijgen.

65 jaar Zaanstreek
Rogier Sibie stamt uit een ondernemersfamilie die al zo’n 65 jaar een drogisterij in de Zaanstreek heeft. “Mijn opa startte in Koog aan de Zaan. We hebben drogisterijen gehad in onder andere Poelenburg. Sinds 1998 zitten we aan de Vrieschgroenstraat en nu komt dan deze Etos aan de Zorgboulevard erbij.” Zijn nieuwe winkel heeft een moderne uitstraling. Het assortiment biedt uitgebreide keuze voor elke portemonnee. Opvallend is de beauty- en geurenafdeling, met nieuwe en bekende merken. Klanten kunnen daar ook volop inspiratie opdoen over nieuwe stijlen. “Natuurlijk geven we iedereen graag advies over beauty en huidverzorging. Ook over de gezondheidsproducten kunnen onze medewerkers veel vertellen.” In Etos is de decembersfeer al duidelijk merkbaar. Klanten vinden er bijzondere cadeausets en andere leuke cadeauartikelen. “Uiteraard pakken we alle aankopen meteen feestelijk in.”Ondernemers Van Slooten Etos Ermelo met pensioen

Het wordt een bijzondere decembermaand bij Etos aan de Ermelose Stationsstraat. Ondernemers Jaap en Henny van Slooten vieren deze feestmaand voor de laatste keer met hun klanten. Na 44 jaar in het drogisterijvak te hebben gezeten gaat het echtpaar in 2018 met pensioen. “Ook namens al onze medewerkers nodigen wij klanten uit om vooral nu nog onze winkel te bezoeken. Het wordt extra gezellig,” aldus Jaap van Slooten.

In 1974 begon de drogistencarrière van Jaap en Henny. Hun eerste winkel bevond zich aan de Kerklaan. Later volgde een verhuizing naar de Stationsstaat en daarna naar het toen gloednieuwe winkelcentrum De Enk. Daar werd de winkel in 1989 Etos. “We waren de tweede franchiser in Nederland en dat was nieuws. Iedereen was nieuwsgierig naar hoe dat allemaal in z’n werk ging”, vertelt Jaap. Hoewel het echtpaar in die beginjaren best moest pionieren, bleek hun keuze goed uit te pakken. Hun winkel groeide en in 2000 volgde een verhuizing naar een groter pand aan, wederom, de Stationsstraat. Daar werd het team medewerkers uitgebreid tot negen.

Etos blijft!
In februari stoppen Jaap en Henny definitief. Er is geen opvolging: hun dochters hebben een eigen carrière. De winkel is verkocht aan Etos en gaat verder als een vestiging, een deur verder dan de huidige locatie. “Alle medewerkers komen in dienst van Etos en dat vinden wij prettig. Ook voor onze klanten, want zij zien straks allemaal bekende gezichten. Dan voelt zo’n nieuwe winkel toch snel als vertrouwd aan.” Jaap en Henny nemen in februari afscheid van hun klanten. Dat wordt een feestelijke aangelegenheid. “Wat we precies gaan doen, weten we nu nog niet. We gaan in ieder geval eerst gezellig de decembermaand met onze klanten vieren, precies zoals we dat de afgelopen 44 jaar hebben gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *