Nieuw receptvrij melatonine-geneesmiddel geïntroduceerd op de Nederlandse markt

Een veilige manier om een normaal dag-nachtritme te herstellen en jetlag te bestrijden

Melatonine Pharma Nord is een nieuw, receptvrij geneesmiddel dat net op de Nederlandse markt is geïntroduceerd. Het preparaat bevat 3 milligram melatonine van farmaceutische kwaliteit per tablet en voldoet aan de strikte farmaceutische voorschriften voor de vervaardiging van geneesmiddelen.

Wat is melatonine?
Melatonine is een natuurlijk hormoon dat door de pijnappelklier in de hersenen wordt geproduceerd wanneer het ’s avonds donker wordt. Het helpt ons de slaap-waakcyclus, ook bekend als de 24-uurs klok, in stand te houden. ’s Nachts bevat het lichaam ongeveer 10 keer meer melatonine dan overdag, wanneer de concentraties van het hormoon nauwelijks te meten zijn. De toename en afname van de hoeveelheid melatonine in het lichaam komt overeen met onze waak- en slaapperiodes, het zogeheten circadiaans ritme.

Waarom is Melatonine Pharma Nord nuttig bij jetlag?
Jetlag is een fenomeen dat ontstaat wanneer we verschillende tijdzones passeren. De verstoring van onze natuurlijke melatonineproductie brengt het dag-nachtritme van het lichaam in de war. Dat kan symptomen opleveren als:

  • slaapstoornissen
  • vermoeidheid en uitputting overdag
  • prikkelbaarheid
  • een verstoorde spijsvertering

Melatonine Pharma Nord is een medicijn om tijdelijke jetlag bij volwassenen te behandelen. Het is een natuurlijk en veilig middel om het normale 24-uursritme van het lichaam te herstellen.

Aanbevolen dosis
De aanbevolen dosering voor Melatonine Pharma Nord is 1 tablet (3 milligram) per dag, tot maximaal 5 dagen lang. De dosering kan verhoogd worden tot 2 tabletten (6 milligram) als de standaarddosering de jetlagsymptomen niet adequaat bestrijdt.

Hoewel melatonine als veilige stof wordt beschouwd, mag Melatonine Pharma Nord niet vaker dan 16 keer per jaar voor behandeling van jetlag worden gebruikt.

Melatonine Pharma Nord mag niet gebruikt worden door kinderen en adolescenten, en is verkrijgbaar bij de drogist en apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *