Nieuw: Natuurlijke zonverzorging die gezien mag worden


Dat we onszelf voldoende moeten beschermen tegen de zon, weet intussen iedereen. En dat is maar goed ook, want het aantal gevallen van huidkanker steeg sinds 2007 met 78%. Maar zijn zonneproducten zelf wel veilig? We lezen steeds meer verontrustende berichten over mogelijk schadelijke ingrediënten. Daarom brengt Weleda een natuurlijk én veilig alternatief op de markt, zowel voor volwassenen als kinderen en mensen met een gevoelige huid.

Er was al langer behoefte aan deze producten. Waarom heeft het zo lang geduurd?
Kirsti Huizinga, product specialist: “Weleda wil geen concessies doen. Onze producten moeten een uitstekende werkzaamheid en verdraagzaamheid hebben maar tegelijkertijd 100% natuurlijk en veilig zijn en dus geen synthetische ingrediënten bevatten. Bovendien moeten we de juiste ingrediënten op een duurzame manier kunnen verkrijgen. Dat zijn dus heel wat eisen waaraan voldaan moet worden, voordat we een product op de markt kunnen brengen.”

Wat maakt Weleda Zonverzorging dan zo anders dan de reeds bestaande merken?
Kirsti Huizinga: “Het huidige aanbod aan zonbescherming is ruwweg onder te verdelen in 4 categorieën: producten met chemische filters (met mogelijk schadelijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld oxybenzone), producten die chemische én minerale filters combineren, producten met minerale filters die nanodeeltjes bevatten (ook omstreden, zie verder) en natuurlijke producten met non-nano minerale filters. Weleda Zonverzorging behoort tot die laatste categorie en is daarmee een van de weinige natuurlijke merken zonder nanodeeltjes.”

Waarom vermijdt Weleda zowel chemische filters als nanodeeltjes?
Kirsti Huizinga: “We vermijden alle synthetische stoffen die mogelijk een schadelijke invloed hebben op het lichaam, zoals hormoonverstoring, allergieën en andere aandoeningen. Om diezelfde reden zitten er ook geen nanodeeltjes in onze producten. Dit zijn minuscuul kleine deeltjes die o.a. terug te vinden zijn in zonnecrèmes met minerale filters. Ze houden UV-straling tegen, en omdat ze zo klein zijn, is het wittende effect beperkt. Er is echter een toenemende bezorgdheid rond de veiligheid van nanodeeltjes en om die reden gebruikt Weleda een non-nano minerale filter op basis van titanium dioxide.”

Welke voordelen biedt een non-nano minerale filter?
Kirsti Huizinga: “Een groot voordeel is dat een zonneproduct met een minerale filter direct beschermt na insmeren. In tegenstelling tot producten met chemische filters -die eerst ca. 30 minuten in je huid moeten trekken- hoef je na het smeren dus niet te wachten voor je in de zon gaat. Producten met een non-nano minerale filter leggen een beschermlaagje op je huid en weerkaatsten zo de UV-stralen. Doordat het UV-filter op je huid blijft liggen en niet intrekt, krijg je geen last van allergische reacties. Verder is de formule fotostabiel, wat betekent dat de SPF langer behouden blijft na aanbrengen.

Heeft Weleda Zonverzorging een wittend effect?
Kirsti Huizinga: “Ja, dit is inherent aan het gebruik van een minerale filter zonder nanodeeltjes. Voor sommige mensen is dat even wennen, maar het heeft als voordeel dat je meteen ziet waar je gesmeerd hebt.”


Edelweiss als hoofdingrediënt
Edelweiss is prima in staat om zich te beschermen tegen intens zonlicht en andere omgevingsfactoren in de bergen. Dat verklaart waarom Edelweiss-extract een sterk antioxidatieve werking heeft en UV-schade aan de cellen voorkomt. Door de schadelijke vrije radicalen te ‘vangen’ en te neutraliseren wordt het DNA beschermd, waardoor huidveroudering en rimpels minder kans krijgen.


WELEDA ZONVERZORGING VOOR HET HELE GEZIN!

Waarom Weleda Zonverzorging?

 1. Bescherming tegen UVA en UVB straling DIRECT na aanbrengen
 2. Met minerale filters zonder nanodeeltjes
 3. Veilig voor mens en natuur
 4. Veroorzaakt geen allergische reacties
 5. Voor het hele gezin & gevoelige huid

Belangrijkste ingrediënten:

 • Titanium dioxide (non nano): minerale UV-filter
 • Bio Edelweiss-extract: sterk antioxidatieve werking
 • Bio plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, jojoba-olie en sheabutter:voeden en versterken de barrièrefunctie van de huid


Edelweiss Zonnecrème Baby & Kids SPF50
Inhoud: 50 ml
Adviesprijs: € 14,99


Edelweiss Zonnelotion Baby & Kids SPF30
Inhoud: 150 ml
Adviesprijs: € 22,99


Edelweiss Zonnecrème Gezicht SPF30
Inhoud: 50 ml
Adviesprijs: € 14,99


Edelweiss Zonnelotion SPF30
Inhoud: 150 ml
Adviesprijs: € 22,99

 • Minerale filters zonder nanodeeltjes
 • Hoge UV bescherming
 • Ultra water resistant (behalve Zonnecrème Gezicht)
 • Voedt en hydrateert de huid
 • Vegan


Edelweiss After Sun Lotion
Inhoud: 200 ml
Adviesprijs: € 14,99

 • Verzacht rode en gevoelige huid door de zon
 • Zorgt voor een langdurige, natuurlijke, bruine teint
 • Voedt, hydrateert en regenereert
 • Trekt snel in, plakt niet
 • Vegan

Net als de andere producten van Weleda draagt Weleda Zonverzorging het NATRUE-garantielabel voor natuurcosmetica. Verkoopinformatie: weleda.nl

Weleda wil bijdragen aan de gezondheid van mensen en aan een gezonde aarde door het produceren en verhandelen van natuurlijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten. Het bedrijf werkt uitsluitend met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong, zoveel mogelijk van biologische kwaliteit. Sinds de oprichting in 1921 in Zwitserland heeft Weleda vestigingen in 55 landen, verspreid over 5 continenten en telt het circa 1.800 werknemers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *