Nederlandse vrouw wil meer bewegen

Hoewel vrouwen dagelijkse beweging belangrijk vinden, heeft het merendeel geen idee hoeveel stappen er nodig zijn voor actieve levensstijl. Slechts 26% van de vrouwen weet dat het geadviseerde aantal dagelijkse stappen op 10.000 staat. Dat blijkt uit onderzoek* van Etos.

Gemiddeld lopen vrouwen tussen 3.000 en 4.000 stappen per dag. De helft van de vrouwen beweegt zo’n 1 tot 2 uur per dag, maar zou graag nog meer willen bewegen. Vrouwen bewegen voornamelijk om zich fitter te voelen, conditie op te bouwen en om gewoon even lekker buiten te zijn. Om Nederlandse vrouwen te helpen nog meer in beweging te komen en gezonder te leven, introduceert Etos vandaag ‘Mijn Etos’ een nieuw digitaal klantenprogramma met klantenkaart en Etos App met stappenteller. Via de App kunnen vrouwen bijhouden hoeveel stappen ze hebben gezet en worden ze beloond met cadeautjes en aanbiedingen.

Ruim 37% van vrouwen pakt de trap in plaats van lift
Vrouwen pakken het slim aan en bewegen vooral door de dag heen. Populaire activiteiten om aan voldoende beweging te komen zijn onder andere wandelen (lopend boodschappen doen), fietsen en de trap pakken in plaats van de lift. Naarmate vrouwen ouder worden, zijn de huishoudelijke klusjes een groot onderdeel van de dagelijkse beweging.

Etos-stappentellerVooral jonge vrouwen belonen zichzelf na bewegen
Bewegen is bij vrouwen onder de 39 jaar belangrijk voor een fit gevoel en om conditie op te bouwen. Vrouwen boven de 40 jaar hechten daar minder waarde aan en bewegen vooral om even lekker buiten te zijn. Vrouwen bewegen vooral voor zichzelf, partners hebben geen invloed op de hoeveelheid beweging. Hoewel de nuchtere Nederlandse vrouw zichzelf niet zo snel verwent na het bewegen, zijn er wel een aantal populaire verwenmomentjes zoals een (extra lange) warme douche of een uitgebreid in bad. Jonge vrouwen (onder de 39 jaar) belonen zichzelf vaker dan vrouwen boven de 40 jaar. De oudere doelgroep heeft meer plezier in het kopen van iets leuks in huis.

Mijn Etos App met stappenteller
Etos introduceert vandaag ‘Mijn Etos’ met klantenkaart en Etos App. Via de App ontvangen gebruikers tips, nieuwtjes en persoonlijk voordeel. Etos wil haar klanten graag helpen gezonder te leven en stimuleert bewegen. In de App zit een stappenteller verwerkt die klanten beloont bij iedere mijlpaal door middel van cadeautjes en aanbiedingen. De grootste beloning ontvangen klanten natuurlijk bij het behalen van de 10.000 stappen per dag; een lekker en fit gevoel. Voor klanten die de App niet kunnen downloaden is vanaf vandaag ook een fysieke klantenkaart verkrijgbaar in alle winkels. De stappenteller is exclusief via de App te gebruiken.

*Het onderzoek werd in maart 2016 in opdracht van Etos uitgevoerd door Kien Onderzoek. Het betreft een representatieve steekproef onder 1.027 Nederlandse vrouwen van 18 jaar en ouder.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *