Kruidvat gaat mist in met foto Sabine Uitslag

Kruidvat heeft zonder toestemming te vragen een foto van Sabine Uitslag gebruikt voor in de folder en op haar Facebook-pagina. Dat bleek nadat verschillende media erover berichtte.

De voormalig CDA-politica ontdekte haar foto toen zij allerbei berichtjes kreeg van bekenden. Hoewel de foto bewerkt was, zag ze direct de gelijkenis met haar eigen gezicht. Na contact te hebben opgenomen met Kruidvat, bleek inderdaad een (oude) foto van haar gebruikt te zijn.
Er is sprake van een fout, zo liet een woordvoerder weten aan RTV Oost. “Ons reclamebureau heeft een aantal foto’s ter inspiratie naar de illustrator gestuurd en die heeft de foto een op een overgenomen.”

Hoewel Uitslag gisteren al gebeld werd door allerlei advocaten die haar aanraadden er een zaak van te maken, heeft de oud-politica besloten om het anders op te lossen. Ze heeft met Kruidvat afgesproken dat de stichting waar zij ambassadeur van is, het Babyhuis, een jaar lang gratis luiers krijgt. “Ik had er misschien veel geld voor kunnen krijgen, maar dit vind ik eigenlijk een betere manier.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *