Jos Jongstra gaat nieuwe samenwerking leiden

Jos Jongstra gaat het nieuwe retailblok voortkomende uit de samenwerking tussen DA, D.I.O. en Holland Pharma leiden. Dat heeft D.I.O. laten weten. “Aan Jos de eer om het nieuwe bedrijf te gaan leiden.”

Innovatieprijs1 (1) Ook bij D.I.O. was het afgelopen week hectisch door alle nieuwe ontwikkelingen. “Gezien de eerdere leveringstop vanuit Zwolle hebben we ook qua logistiek alle zeilen bij moeten zetten. Het was een compleet gekkenhuis. Het ging ook erg snel allemaal. Maar voor ons de branche en met name de zelfstandigen zeer goed nieuws. Over de snelheid van en op welke wijze geïntegreerd gaat worden is nog niet alles duidelijk. Belangrijk is dat er rust ontstaat naar de branche. DA of D.I.O., het ligt allemaal gevoelig en zal een pad zijn vol emoties. We zullen het zorgvuldig oppakken.”

2 reacties

  • Er ontstaat een enorme kans om een betere positie in de markt te verkrijgen. Een Directeur met een drogistendiploma in de hand neemt de zaken in elk geval zeer serieus. Ik verwacht dan ook met de ervaringen die ik met het MT van DIO heb dat Jos Jongstra en zijn staf de verschillend belangengroepen rond de DA en DIO ondernemers serieus neemt. En samen met de diverse gremia de toekomst voor de zelfstandige drogisten rooskleurig inkleurt. Ik hoop ook dat de schade die bij de ondernemers is ontstaan binnen de perken blijft in elk geval is dit een belangrijk speerpunt om het vertrouwen weer snel te herstellen. Ook hoop ik dat de banken en de industrie hun vertrouwen in de nieuwe retail-organisatie uitspreken en hun beleid hierop afstemmen.

  • Een oud fries gezegde is; “ûnder drok wurdt alles floeiber” ofwel “onder druk wordt alles vloeibaar”
    Laten we er met z’n allen de schouders onder zetten en dan geloof ik werkelijk dat we als zelfstandigen onze plek in retail-land kunnen (her-)claimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *