Holland Pharma mag DA definitief overnemen

Holland Pharma heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) definitief toestemming gekregen om DA over te nemen. Volgens de toezichthouder blijft er genoeg concurrentie over.

Na het faillissement van DA in december, werd de overname door Holland Pharma via een spoedbesluit al goedgekeurd. In de tussentijd heeft het ACM bekeken of er risico’s zijn voor de concurrentie. De toezichthouder concludeert dat er met drogisterijketens als Etos, Trekpleister en Kruidvat genoeg alternatieven zijn en dat er ook voldoende andere groothandels in drogisterijartikelen zijn.

Ondertussen loopt er nog wel een juridische procedure van de ondernemingsraad van DA. Deze vond dat ze niet genoeg betrokken werd bij de snelle doorstart van het bedrijf.  DA ging op 29 december vorig jaar failliet en maakte enkele uren later al een doorstart onder Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van Holland Pharma, dat weer behoort tot groothandelsconcern Mosadex. Binnenkort wordt waarschijnlijk meer duidelijk over een voorgenomen samenwerking met branchegenoot D.I.O.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *