Haal meer uit je eiwitshake

Help je lever bij het recycleproces

Wie gespierder wil worden weet het allang: proteïnedrankjes zijn hot. Na het sporten helpen ze de spieren te herstellen en zorgen voor maximale vetverbranding. Hoofdrolspeler in dit proces is de lever. Dit inventieve orgaan filtert het bloed en recyclet afgebroken spiercellen tot eiwitten die weer worden gebruikt bij de spierontwikkeling. Een eiwitshake is een fijne aanvulling voor je lichaam, maar je lever bepaalt hoe goed de eiwitten daadwerkelijk worden opgenomen en verwerkt. Door je lever te ondersteunen, kun je meer uit je shake halen. Levenswetenschap ayurveda houdt zich al eeuwen bezig met de optimale werking van het lichaam. Speciaal voor de lever heeft Himalaya Herbal Healthcare Liv.52 ontwikkeld. Uit onderzoek[1] uit 2015 blijkt dat de eiwitproductie toeneemt door proteïnedrinks te combineren met dit voedingssupplement.

Volle shake
Eiwitten zijn belangrijk voor ons lichaam. Zonder eiwit geen nieuwe spiervorming en spierherstel en zonder spierherstel geen nieuwe inspanning. Tijdens het trainen ontstaan kleine scheurtjes in de spieren en er is eiwit nodig om ze te herstellen – dat is waar de lever in actie komt. De afgebroken spiercellen komen in de bloedbaan terecht, worden er door de lever uitgefilterd en met behulp van stikstof en aminozuren uit voeding tot eiwitten gemaakt. Eiwitten halen we uiteraard uit eieren, maar ook uit zuivel, vlees en bonen. Een eiwitshake is een aanvulling voor wie hard traint en het lichaam wil helpen bij spierherstel en spieropbouw. Daarbij geldt wel: hoe gezonder de lever, hoe effectiever je shake. Een goed werkende lever pakt alle bouwstoffen op om eiwit aan te maken.

Stikstof voor eiwit
Behalve de werking van de lever, is ook stikstof essentieel bij het aanmaken van eiwit. Het is zelfs de enige indicator: minder stikstof in de ontlasting betekent dat er meer stikstof is verbruikt en meer eiwit is aangemaakt. De onderzoekers hebben deze meetmethode gebruikt om de impact van Liv.52 te testen. Van de testpersonen slikte de helft Liv.52, de rest fungeerde als controlegroep. Wat bleek? De groep met Liv.52 verbruikte meer stikstof dan de groep zonder en zelfs meer dan voordat ze Liv.52 gingen gebruiken. Zo toont de studie de voordelen van een gezonde lever bij eiwitproductie aan. Door de lever te ondersteunen met Liv.52, kan het maximale uit een shake worden gehaald. Goed nieuws voor wie op een gezonde manier spieren wil opbouwen!

LIV.52 SCHEMA LR met potje 2

 

 

 

 

Prijs & verkrijgbaarheid
Liv.52 is een product van Himalaya Herbal Healthcare en verkrijgbaar bij de natuurwinkel, gezondheidswinkel, drogist en online te bestellen via onder andere www.himalayaproducten.nl. De verkoopadviesprijs voor een verpakking van 100 tabletten is €12,95.Over Himalaya Herbal Healthcare
Himalaya werd in 1930 opgericht in India en biedt een brede range aan producten van unieke planten- en kruidenextracten uit het Himalaya-gebied. Himalaya gebruikte als eerste bedrijf de moderne wetenschap om farmaceutisch goedgekeurde ayurvedische producten te ontwikkelen en zodoende kan de westerse maatschappij op een eigentijdse manier kennis maken met ayurveda. Het gaat om veilige, natuurlijke en vernieuwende producten om mensen gezonder te maken en hun leven te verrijken. De range bestaat uit gezondheidsproducten en persoonlijke verzorgingsproducten, allemaal ontwikkeld vanuit de gedachte dat iedereen baat heeft bij de werking van kruiden en dat de extracten een positief effect hebben op het lichaam. Himalaya Herbal

Healthcare is verkrijgbaar in 90 landen wereldwijd. Zie voor meer informatie www.himalayaproducten.nl.

[1] Effecten van Liv.52 bij eiwit productie: Een dubbelblind placebo gecontroleerde gerandomiseerde klinische studie onder 70 testpersonen gedurende 60 dagen. Hoofdonderzoeker: Dr. Alin Popescu, specialist in sportmedicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *