Goed beschermd wintersporten met Louis Widmer

UV-bescherming voor gezicht en lippen in handige combitubes

Het wintersportseizoen is weer in aantocht. Vele medelanders vertrekken eind dit jaar ofwel begin volgend jaar richting de wit besneeuwde hellingen. Om de huid te verzekeren van een plezierige tijd in de sneeuw, is een goede zonbescherming van gezicht én lippen voor groot en klein geen overbodige luxe. Louis Widmer biedt hiervoor een aantal effectieve producten in handige, gemakkelijk in je ski-jack mee te nemen combitubes en sticks. 

Op de wit besneeuwde skipistes is UV-straling extra krachtig en vele malen meer aanwezig dan in de ‘lage landen’. Dit verschil qua UV-intensiteit kan tot wel 30% oplopen. De witte sneeuw weerkaatst bovendien tot wel 80% van de straling. Omdat de huid in Nederland in de winter bovendien bijna geen zon krijgt, kan de straling op de witte hellingen ongenadig hard aankomen. Dat vraagt dus om een optimale zonbescherming van zowel het gezicht als de lippen.

Zonbescherming
Louis Widmer Extra Sun Protection 50 is ideaal voor zelfs de meest gevoelige huidtypes, maar is ook perfect geschikt voor een zeer hoge bescherming van alle overige huidtypes. Deze ongeparfumeerde zonbescherming met SPF 50 bevat fotostabiele UVA- en UVB-filters en breedspectrumfilters van hoogwaardige kwaliteit. Deze bieden een zeer hoge en betrouwbare bescherming tegen UV-stralen. De toegevoegde panthenol verzacht huidirritaties én zorgt ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden. Vitamine E werkt als een krachtige antioxidant tegen vrije radicalen en helpt een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling voorkomen. De handige 25 ml tube van deze SPF bevat aan de achterzijde een beschermende Lippenverzorging Stick, eveneens met SPF 50. Deze compacte tube neem je eenvoudig mee in je jaszak, zodat je overdag regelmatig bij kunt smeren.

Adviesprijs: € 11,40/25 ml

Bescherming voor kinderen en baby’s
De tere en gevoelige huid van kleine kinderen en baby’s vraagt om een UV-bescherming die heel mild, maar weliswaar 100% veilig en effectief is. Dat geldt ook zeker tijdens de wintersport. De Kids Skin Protection Cream 25 van Louis Widmer bevat uitsluitend minerale UV-filters die UV-stralen reflecteren. Deze waterbestendige zonbescherming bevat tevens vitamine E die de huid tegen de schadelijke gevolgen van vrije radicalen beschermt. De toegevoegde panthenol helpt huidirritaties voorkomen en verzacht de huid. Deze milde en zeer huidtolerante formule is 100% vrij van parfum en kleurstoffen en is dus niet alleen geschikt voor kinderen en baby’s, maar ook volwassenen met een gevoelige huid of een allergie op chemische filters. Ook de 25 ml tube van deze SPF bevat aan de achterzijde een beschermende Lippenverzorging Stick met SPF 50. 

Adviesprijs: € 11,40/25 ml 

Bescherming, vocht en verzachting voor je lippen
Of je nu op wintersport gaat ofwel gewoon in ons eigen land van Koning Winter geniet, een goede bescherming, hydratatie en verzachting van je lippen houdt ze mooi en voorkomt gesprongen lippen. De Lippenverzorging Stick UV van Louis Widmer verzorgt en verzacht de lippen en beschermt ze tegen UV-straling met UVA-, UVB-, breedspectrumfilters en titaniumdioxide. De samenstelling bevat allantoïne voor soepele lippen. De toegevoegde aloë vera en panthenol verzachten de geïrriteerde huid en vitamine E neutraliseert de schadelijke invloed van vrije radicalen. Deze lippenverzorging vormt ook een ideale basis voor lipstick.

Adviesprijs: € 7,90/5 ml

EXTRA TIP: Deze lippenverzorging helpt ook om koortsblaasjes te voorkomen.

EHBO voor extreem droge en gesprongen lippen
Voor de verzorging en verzachting van extreem droge en gesprongen lippen is de intensief regenererende Remederm Lippenbalsem van Louis Widmer een regelrecht (winters) EHBO-product! De formule op basis van vitamine A en E, sheabutter, panthenol, bisabolol, squalaan, jojoba olie, cardamine en wonderboomolie verzorgt, hydrateert en herstelt droge, gesprongen en geïrriteerde lippen. Het natuurlijke vetgehalte van de lippenhuid wordt hersteld, waardoor de lippen direct soepel en comfortabel aanvoelen. Deze lippenverzorging geeft de lippen een mooie subtiele glans. De samenstelling bevat geen kleurstoffen. De formule is heel gemakkelijk aan te brengen dankzij de schuine opening in de tube.

Adviesprijs: € 7,90/15 ml

Voor meer informatie: www.louis-widmer.nl/nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *