Evenwicht & energie uit een tube

Basische Alka® Crème zorgt voor een huid in balans

alka-creme-nl-webDroge benen, rode vlekjes in je gezicht of eczeem op je handen – je huid vraagt om hulp! Het zijn signalen om aan te geven dat de pH-waarde is verstoord. De huid vormt de barrière tussen ons en de buitenwereld en is een belangrijk kanaal om afvalstoffen kwijt te raken. Een complex takenpakket, dat niet altijd even vlekkeloos verloopt. De huid kan te zuur worden en heeft dan ondersteuning nodig om weer in balans te komen. Voor zulke momenten is er Alka Crème. Dit unieke all-over-body product is de eerste basische crème van Nederland met een pH van 8.2; precies de waarde waarbij huidcellen zich het snelst vernieuwen. Het is ideaal als bodycrème voor bescherming, verzorging en nieuwe energie en als SOS-crème bij plekjes op je hele lichaam en in je gezicht. Eerste hulp in een tube, voor een huid in balans.

Compleet nieuwe huid
Je realiseert het je misschien niet, maar elke 15 tot 30 dagen heb je een compleet nieuwe huid. Om dat proces goed te laten verlopen is de juiste zuurgraad ontzettend belangrijk. De huidcel wordt geboren in een omgeving waar de pH-waarde tussen de 7.5 en 8.5 ligt, daar groeit hij op tot een gezonde, sterke cel. Tijdens zijn leven reist hij steeds een stukje verder omhoog, naar de opperhuid. Door zijn korte leven heen wordt het rondom hem steeds ietsje zuurder. In de lederhuid is de pH-waarde iets boven de 7 en begint de cel al dunner en droger te worden. Daarna sterft hij af en komt in de hoornlaag terecht die door afvalstoffen en dode huidcellen met een pH-waarde onder de 6 altijd een beetje zuur is. Dat is in principe geen probleem, zolang het maar niet té zuur wordt. Dan is het tijd om terug te gaan naar de basis, met behulp van een basische crème.

Huid met energie
De huid is een gevoelig orgaan dat goede verzorging nodig heeft. Basische producten helpen om de balans te bewaren en klachten als onder meer een rode huid, een droge huid, schilfers, ontstekingen te voorkomen. Alka Crème heeft een pH van 8.2, waardoor het zuur neutraliseert en zorgt voor een gezond evenwicht. De unieke formule bevat een selectie verzorgende en verzachtende bestanddelen met elk hun eigen specialiteit. Zo werkt kokosolie schimmeldodend, zorgt sheaboter voor elasticiteit, remt amandelolie jeuk en is jojobaolie ontstekingsremmend. Co-enzym Q10 en vitamine E zorgen voor een antioxiderende werking, zodat de crème diep in de huid kan doordringen. Q10 stimuleert tegelijkertijd de energieproductie in de huidcellen. Met zo’n toppakket aan ingrediënten zorgt Alka Crème voor energie gedurende de dag en bescherming tijdens de nacht.

Evenwichtige huid
Er gaat geen dag voorbij zonder verzuring, maar de laatste jaren raakt het evenwicht steeds vaker zoek. Luchtvervuiling, stress, een snelle ongezonde hap – het zorgt allemaal voor meer zuur. Ons lichaam kan alle afvalstoffen niet meer verwerken, waardoor ook huidproblemen toenemen. Een huid met de juiste zuurgraad straalt, is het evenwicht verstoord dan ontstaan allerlei klachten. Zo floreren huidschimmels in een zure omgeving met een pH tussen de 3.5 en 5, puistjes ontstaan als grote hoeveelheden afvalstoffen de poriën verstoppen. De ideale pH-waarde voor de huid ligt tussen de 7 en de 9 en om dat te behouden is het belangrijk basische producten te gebruik om te reinigen, verzorgen en te voeden. Zeep met een pH-waarde onder de 6,5 of juist zeer basisch met een pH-waarde boven de 10 is daarom niet geschikt voor de huid en kan die zelfs beschadigen.

image001Een klein stukje over verzuring
Het menselijk lichaam bestaat bij geboorte voor 30% uit vaste structuren als mineralen en spoorelementen en voor maar liefst 70% uit water. Tenminste, in de ideale situatie. Daarom ruikt een baby’tje zo heerlijk – maar al snel slaat de verzuring toe. Het lichaam van een vijftienjarige bestaat nog voor 60% uit water, zure afvalstoffen hebben dan al 7,5% ingenomen. Dat verzuren gaat door: rond de veertig staat de teller op 50% zure afvalstoffen. Mensen gaan daardoor niet alleen steeds zuurder ruiken, de cellen worden ook steeds minder actief en dat leidt onder meer tot vermoeidheid, problemen met de huid en stijfheid van spieren en gewrichten. Tijd om te ontzuren – hoe eerder hoe beter -, want hoe minder zuur, hoe beter het lichaam functioneert. Het beperken van stress, roken, ongezond eten, medicijngebruik en overmatige spierbelasting is goed, maar niet altijd makkelijk.

Prijs & verkrijgbaarheid
Voor een optimale houdbaarheid is de crème vacuüm verpakt in een lucht- en lichtdichte tube. Een verpakking van 200ml kost € 39,95. Alka Crème kan dagelijks worden gebruikt door zowel volwassenen als kinderen en is vrij van conserveringsmiddelen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Over AlkaVitae®
AlkaVitae® International BV is specialist in ontzuren. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven legt het innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. Momenteel bestaat het assortiment uit zeven producten die helpen bij het herstellen van verzuring: Alka® Bad, Alka® Crème, Alka® Druppels, Alka® Tabs Original, Alka® Tabs Calcium, Alka® Tabs Magnesium, Alka® Thee en Alka® Greens. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring en de klachten, advies is in te winnen bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach. Zie voor meer informatie over AlkaVitae, de producten en de Alka Coach www.alkavitae.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *