Etos onderzoekt hoe goed Nederlanders zich voelen

Lichamelijke gezondheid belangrijkst, uiterlijk minst belangrijk

Mensen geven zichzelf gemiddeld een zeven op het gebied van hoe goed ze in hun vel zitten. Ze zijn het meest tevreden over hun voeding en het minst tevreden over hoeveel ze bewegen. Om je goed te voelen vinden mensen uiterlijk het minst belangrijk en lichamelijke gezondheid het belangrijkst. Etos deed onderzoek naar hoe lekker de Nederlander in zijn of haar vel zit en welke factoren hierop van invloed zijn. Vanmiddag viert Etos haar 100 jarig bestaan met als belangrijkste missie: elke dag de klant helpen zich goed te voelen.

Etos deed een representatief onderzoek om te achterhalen hoe goed de Nederlander zich voelt en welke factoren hierop van invloed zijn. Lichamelijke gezondheid, voedingsgewoontes, uiterlijk, balans en beweging spelen een rol bij hoe lekker mensen zich in hun vel voelen. Saskia Egas Reparaz, Algemeen Directeur van Etos: “Uit ons onderzoek komt dat mensen zichzelf gemiddeld een zeven geven hoe goed ze zich in hun vel voelen. Dat mag een acht worden! Daar wil Etos klanten bij helpen. Etos beweegt al 100 jaar mee met de klant en is klaar voor de vragen van nu.”

Om je goed te voelen vinden mensen uiterlijk het minst belangrijk en lichamelijke gezondheid het belangrijkst. Tevredenheid met innerlijke balans heeft de grootste invloed op hoe lekker je je in je vel voelt zitten. Vrouwen zijn over uiterlijk, innerlijke balans en beweging minder tevreden dan mannen.

Uiterlijk is het minst vaak (redelijk/heel erg) belangrijk (65%), gevolgd door beweging (81%) en voedingsgewoontes (82%). Innerlijke balans (92%) en lichamelijke gezondheid (94%) zijn voor bijna iedereen belangrijk om zich lekker in zijn of haar vel te voelen. Balans, beweging, gezondheid, voeding en uiterlijk zijn voor minstens zes op de tien Nederlanders redelijk tot heel erg belangrijk voor hoe goed ze zich voelen.

Regionale verschillen
In West-Nederland vindt een groter percentage van de mensen uiterlijk belangrijker dan in Oost-Nederland (69% vs 57%). Of mensen tevreden zijn over hun voedingsgewoonte, mentale gezondheid, innerlijke balans en beweging vroeg Etos een cijfer tussen de 1 en 10 te geven. Ook hier constateerde de drogist regionale verschillen. Inwoners van Noord- en Oost-Nederland zijn meer tevreden over hun voedingsgewoontes dan mensen in Zuid- en West-Nederland (resp. 7,9 en 7,6 vs 7,2). In Noord- en Oost-Nederland zijn mensen meer tevreden over hun mentale gezondheid dan in het Zuiden en Westen (7,5 vs een 7). In Noord- en Oost-Nederland geven mensen resp. een 7,3 en 7,1 vs 6,9 in Zuid- en West-Nederland over hun innerlijke balans. Op beweging scoort West-Nederland minder tevreden dan Noord-Nederland (6,5 vs 6,8).   

Advies
Bijna een kwart van de Nederlanders zou het liefst iets willen aanpassen/verbeteren op het gebied van beweging, daar zijn mensen het minst tevreden over zijn. Zes van de tien Nederlanders heeft behoefte aan advies op gebied van hoe ze zich lekker en goed in hun vel kunnen voelen. Een op de vijf mensen wil advies op het gebied van gewichtsverlies, daarna op het gebied van slaap, energie en ontspanning. Drogisterijketen Etos ziet hierin een belangrijke rol voor zichzelf. In de winkels van Etos en online kunnen mensen persoonlijk advies krijgen van een van de 2400 gediplomeerde Etos-drogisten, zelfzorggeneesmiddelen vinden of ze kunnen direct een afspraak maken met een zorgspecialist.

Etos 100 jaar
Etos presenteert de inhoud van het ‘hoe goed voel jij je’-onderzoek tijdens een evenement dat vanmiddag plaatsvindt waarbij het 100 jarig bestaan en de toekomstplannen van Etos centraal staan. Etos herhaalt het onderzoek jaarlijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *