Drogisterijbranche zet in op preventie met E-health op maat


Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID) zet in op gezondheid. Alle zelfstandige drogisterijondernemers kunnen de Persoonlijke Gezondheidscheck aan hun medewerkers aanbieden. Ondernemers én hun medewerkers krijgen hiermee kosteloos inzicht in hun eigen gezondheid. De Gezondheidscheck wordt aangeboden vanuit de stichting DID met steun vanuit het ESF. Hiermee investeert DID in goed werkgeverschap en fitte en vitale medewerkers.

“De drogisterijbranche is dagelijks bezig met gezondheid. Vanzelfsprekend vinden we het als gezondheidsbranche heel belangrijk dat onze werknemers vitaal zijn en lekker in hun vel zitten. Op het werk én daarbuiten. Gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de werknemers zijn voor een ondernemer onlosmakelijk verbonden met goed werkgeverschap. Vandaar dat we onze achterban daar zo goed mogelijk bij willen ondersteunen en faciliteren.” Aldus Nicole Hoetjes, werkgeversvoorzitter van DID en tevens algemeen secretaris van werkgeversorganisatie KNDB. Alle zelfstandige drogisterijondernemers, variërend van DA, DIO, G&W tot Etos franchise, kunnen de Persoonlijke Gezondheidscheck kosteloos aan hun medewerkers aanbieden.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een compleet, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwde E-health tool om de gezondheid en het welzijn van werknemers te monitoren. Een werknemer krijgt inzicht in zijn of haar gezondheid en handvatten om gezonder te leven. De check brengt het risico op veelvoorkomende aandoeningen in kaart. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes of een burn-out. Een soort gezondheids-APK voor alle werknemers binnen de drogisterijbranche, waarmee ondernemers bovendien voldoen aan de wettelijke Arbo-verplichting om medewerkers een periodiek medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Ook krijg je als ondernemer inzicht in wat je kunt doen om de organisatie en werknemers zo gezond mogelijk te houden.

Het wetenschappelijk kennisinstituut NIPED heeft als doel om met haar 0-de lijns e-health platform de Persoonlijke Gezondheidscheck de gezondheidszorg te veranderen door mensen in staat te stellen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid. Om dit te bereiken streven verschillende partijen ernaar om 1,5 miljoen Nederlanders te bereiken in 2021. De drogisterijbranche sluit zich als branche bij deze beweging aan en werkt mee aan Heel Nederland Gezonder.

Hoe drogisterijen mee kunnen doen? Kijk op persoonlijkegezondheidscheck.nl/DIDdoetmee.
Het E-Health platform voor de drogisterijbranche wordt mede mogelijk gemaakt met steun vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *