Drogisterij Zijp beste D.I.O. van 2016

DIO Zijp winnaar Beste DIOTijdens de jaarlijkse D.I.O. relatiedag heeft D.I.O. Drogisterijen op 26 juni jl. de ‘Beste D.I.O. drogisterij van het jaar’ bekend gemaakt: D.I.O. drogisterij Zijp te Krommenie.
Dit jaar werd er een winnaar gekozen uit de verschillende regio’s in Nederland; Noord-Oost, Noord-West, Zuid-Oost en Zuid-West. Daarnaast zijn ook de ‘Beste Nieuwkomer’ en de ‘Beste Eigen Winkel’ in het zonnetje gezet. Uit deze zes groepswinnaars is uiteindelijk de overall winnaar van 2016 gekozen. De relatiedag vond plaats in het pand van D.I.O. Drogisterijen in Diemen en werd succesvol ingeluid met een boottocht door de Amsterdamse grachten

D.I.O. drogisterij Kok in Baarn: Beste Nieuwkomer
Deze winkel behoort sinds begin dit jaar tot de D.I.O. familie. Na lang wikken en wegen besloot ondernemer Reinier Kok om zich met 4 winkels aan te sluiten bij D.I.O. De winkels hebben een duidelijke D.I.O. uitstraling. Elke winkel heeft een lokaal assortiment en betrokken medewerkers met kennis van zaken. De winkel in Baarn steekt net boven de andere 3 winkels uit: een uitnodigende entree, onderscheidend en eigentijds assortiment in luxe, verantwoorde producten en Eyelove. Deze winnaar nam de Claudius Sijmons trofee in ontvangst. Vernoemd naar Claudius Sijmons, die vorig jaar met pensioen is gegaan bij D.I.O., na zich 40 lang te hebben ingezet voor talloze D.I.O. ondernemers.

D.I.O. drogisterij Anna in Bussum: Beste Eigen Winkel
D.I.O. Drogisterijen heeft 15 eigen winkels, 11 Michelle-winkels en 4 Anna winkels samen met ondernemer Jaap Bakker. De winkel in Bussum is al sinds jaar en dag een begrip in de wijk. De medewerkers zijn vertrouwde gezichten voor de vaste klanten. Er wordt voortdurend gewerkt aan vernieuwing. In 2014 heropende de winkel op een nieuwe plek in het winkelcentrum en Eyelove werd aan het assortiment toegevoegd. De klant wordt zo telkens op iets nieuws getrakteerd. Deze vernieuwing wordt gewaardeerd, getuige de omzet die ieder jaar stijgt. Dat is een verdienste van het winkelteam en ondernemer Jaap Bakker, die de winkel telkens naar een hoger plan weten te tillen.

D.I.O. drogisterij van Geest in De Lier: Beste D.I.O. Zuid-West Nederland
Een onderneming die al jarenlang met meerdere winkels tot de D.I.O. familie behoort. In 2014 besloten ondernemers Peter en Machteld van Geest met 1 winkel verder te gaan. Nu staat er in De Lier de drogisterij van de toekomst, met een eigentijdse uitstraling en een onderscheidend assortiment. Het team kent de klant veelal persoonlijk. Het gedegen advies en de klantvriendelijkheid blijken wel uit het feit dat de klant deze winkel verkiest boven de vele concurrenten. Een bescheiden en nuchter team dat een plekje in de D.I.O. spotlights verdient.

D.I.O. drogisterij Zuidwolde in Zuidwolde: Beste D.I.O. Noord-Oost Nederland
Deze overall winnaar van 2015 is sindsdien niet op haar lauweren gaan rusten. Alida en Lotte Blokzijl schenken ook in hun tweede jaar als D.I.O. drogisterij vooral de klant veel aandacht. Hun kennis houden ze voortdurend up to date. Regelmatig organiseren zij lokale acties en wordt er nieuw en onderscheidend assortiment toegevoegd. Deze acties zijn ook terug te vinden op Facebook, want zij gaan met hun tijd mee en zijn zodoende zeer actief op de sociale media. In deze winkel voelt de klant zich altijd welkom; de basis voor een succesvolle winkel.

D.I.O. drogisterij Sittard in Sittard: Beste D.I.O. Zuid-Oost Nederland

Onderneemster Tosca Beuken stapte vorig jaar over naar de D.I.O. familie. Gelegen in het grensgebied met Duitsland, gaat zij op creatieve en commerciële wijze om met deze ‘grensproblematiek’. Goed en gedegen advies geven is dan ook het speerpunt in deze winkel. De klant wordt hier met zorg, tijd en aandacht tegemoet getreden. En hiermee onderscheidt D.I.O. drogisterij Sittard zich echt van haar concurrenten.

Dit jaar is er een nieuwe prijs uitgereikt; de Social Media Prijs. De winkel die het beste gebruik heeft gemaakt van Sociale Media. De eerste drogisterij die deze prijs in ontvangst mag nemen is geworden: D.I.O. drogisterij Sukking in Soesterberg.

D.I.O. drogisterij Zijp in Krommenie: Overall winnaar Beste D.I.O. Drogisterij 2016
Dit jaar is deze felbegeerde prijs is in de wacht gesleept door: D.I.O. drogisterij Zijp in Krommenie. Het criterium ‘persoonlijk advies’ heeft voor de jury de doorslag gegeven. De klant waant zich in de winkel in een warm bad. Er wordt goed geluisterd naar de klant, rekening gehouden met specifieke behoeftes en uitstekend advies gegeven. De winkel van Frank en Judith de Wit is letterlijk uit zijn as herrezen. In 2007 ging de winkel door een brand volledig in vlammen op. Vervolgens hebben zij vanuit een veredelde bouwkeet hun klanten weten te behouden. En in 2013 openden ze hun huidige, nieuwe winkel. Een prachtige winkel die meteen gold als een pareltje in de D.I.O. kroon. Een drogisterij die toekomstklaar is gemaakt, met een toegankelijke uitstraling, een eigentijds assortiment en persoonlijk advies voor de klant. Hier is iedere dag bijzonder en als klant voel je je altijd welkom. En dat is zoals het een D.I.O. drogist betaamt. Vanaf vandaag mogen deze ondernemers zich met trots een jaar lang de Beste D.I.O. drogist van Nederland noemen!

Het team van D.I.O. drogisterij Zijp heeft een cheque van €1000 ontvangen. Natuurlijk zal de directie, zoals ieder jaar, de winkel van de winnaars een zaterdag overnemen, zodat het team een hele dag op pad kan. En de wisselbeker krijgt vanzelfsprekend een prominente plek in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *