Dore Rooibos Cosmetics: ontdek de kracht van rooibos in huidverzorging

Dore Rooibos Cosmetics introduceert Essentials; zeven verzorgingsproducten met rooibos als hoofdingrediënt. De lijn bestaat uit een volledige verzorgingsroutine waarvan de ingrediënten uit de verschillende producten elkaar zowel aanvullen als versterken. De producten zijn geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid en zijn verkrijgbaar via www.dorerooiboscosmetics.com.

De kracht van rooibos ligt in het vermogen om de huid te beschermen tegen vrije radicalen, door de aanwezigheid van de polyfenolen die werken als een krachtig antioxidant. Daarnaast draagt het enzym genaamd superoxide dismutase bij aan het verminderen van fijne lijntjes door stimulatie van de productie van gezonde huidcellen. Rooibos bevat tevens een hoog gehalte aan flavonoïden, die helpen bij het verbeteren van de gevoelige huid. De Rooibos die gebruikt wordt in Dore Rooibos Cosmetics is groen rooibos extract. Dit is een niet-gefermenteerde vorm van rooibos in tegenstelling tot de rooibos die gebruikt wordt bij het zetten van thee. Het percentage rooibos is 0,2%, dit is te vergelijken met het gebruik van een theezakje op de huid. 

De producten zijn geschikt voor alle huidtypen. Bovendien zijn de formules van de producten zo samengesteld dat ze individueel effectief hun werk doen, maar elkaar ook kunnen aanvullen. In alle producten staan naast de rooibos nog twee ingrediënten centraal: allantoïne en panthenol. De combinatie van de drie zorgt voor verzachtende, herstellende en verzorgende werking op de huid. 

Dore Rooibos Cosmetics probeert de ecologische voetafdruk van het merk zo laag mogelijk te houden. De producten zijn volledig vegan, wat inhoudt dat ze vrij zijn van dierlijke grondstoffen en niet op dieren worden getest. Het verpakkingsmateriaal wordt vervaardigd uit recyclebaar suikerriet. Bovendien worden microplastics en andere schadelijke stoffen voor het milieu en de mens vermeden. Het rooibosextract, gecertificeerd Rooibos LTD, wordt verkregen van Zuid-Afrikaanse rooibosboeren. De formules worden bovendien grondig geverifieerd door Vegan Society.

De Essentials productlijn:

Rooibos Lightweight Day Cream energy booster 50 ml – € 30,-
Deze dagcrème heeft een lichte textuur maar levert toch krachtige huidverzorging dankzij het groen rooibos- en algenextract. Bovendien zit er baobabextract in wat klinisch bewezen binnen 56 dagen de productie van collageen verhoogt. 

Rooibos Deep Clean Face Wash  120 ml – € 19,-
De face wash verwijdert make-up resten en onzuiverheden, waardoor de huid fris aanvoelt. Bovendien hebben de anti-oxidanten een verzachtende werking die de huid helpen te herstellen. De face wash kan ’s ochtends en s’ avonds worden gebruikt. 

Rooibos Soothing Face Toner 120 ml – € 19,-
De Face Toner is de ideale stap na de face wash. Het helpt om de laatste restjes make-up en vuil te verwijderen. Dankzij antioxidanten en herstellende ingrediënten voelt de huid niet alleen zijdezacht aan, maar krijgt het ook die verfrissende boost, waardoor het er stralender en gehydrateerd uitziet.

Rooibos Lightweight Night Cream moisture booster 50 ml – € 30,-
Deze crème verwent de huid met een lichte textuur die aanvoelt als een zalig serum. Het zorgt voor extra hydratatie dankzij een mix van groen rooibosextract, glycoïne en lotusplant. De combinatie zorgt voor een herstellende werking.

Rooibos Nourishing Face Cream 24H 50 ml – € 33,-
Deze crème biedt intensieve hydratatie zowel overdag als ’s nachts. Verrijkt met baobabextract, dat klinisch bewezen is om de aanmaak van collageen te stimuleren, geeft deze crème een extra boost aan je huid. Daarnaast zorgt de dermale vuller, sodium hyaluronaat crosspolymeer, ervoor dat fijne lijntjes binnen een uur verminderen.

Rooibos Gentle Face Scrub 50 ml – € 25,-
De Face Scrub bevat geen microplastics, maar maakt gebruik van het natuurlijk ingrediënt Perlite. Daarnaast zorgen ook cranberry beats voor een zachte verwijdering van dode huidcellen. De scrub bevat geen zeepachtige stoffen en spoelt gemakkelijk weg. 

Rooibos Calming Face Mask 50 ml – € 25,-
Het masker werkt kalmerend voor de huid. De textuur is zijde zacht en subtiel. Het kan tussen de 5 en 10 minuten worden gedragen om vervolgens afgespoeld te worden met water. Het zorgt voor een stralende huid door de toevoeging van kokosolie, shea- en cacaoboter en natuurlijk puur rooibosextract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *