Difrax lanceert website over foliumzuur

Difrax vindt dat het percentage zwangere vrouwen dat foliumzuur gebruikt in Nederland omhoog moet en lanceert daarom een compleet nieuwe website: www.foliumzuurb11.com. Hierop is allerlei informatie te vinden over foliumzuur en is het bovendien gratis te bestellen.

Uit eerder onderzoek van Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen bleek dat ongeveer 60% van de Nederlandse vrouwen foliumzuur gebruikt. Dit ‘lage’ percentage komt mede doordat er niet veel gebruik wordt gemaakt van preconceptiezorg in Nederland, zo stelt Fenneke Blom in haar proefschrift dat zij in mei 2015 verdedigde aan het VUmc te Amsterdam. Al jaren wordt geadviseerd om vóórdat je zwanger wordt al te beginnen met het slikken van foliumzuur. Veel vrouwen worden echter pas tijdens de eerste controles gewezen op het belang van het gebruiken van foliumzuur. Het zou goed zijn om vrouwen al in een eerder stadium te informeren. “Veel vrouwen starten te laat met foliumzuur omdat ze er niet vanaf weten. Ik ben daarom heel blij met dit initiatief om de bekendheid van foliumzuur te vergroten” , aldus Fenneke Blom.

FoliumzuurZonder recept
Difrax biedt op de website www.foliumzuurb11.nl gratis 30 tabletten foliumzuur aan. Deze zijn glutenvrij en lactosevrij. Verder is er uitgebreide informatie te vinden over de vitamine. “Alles wat Difrax doet, komt voort uit onze gepassioneerde toewijding aan baby’s en ouders. En daar past foliumzuur en de informatie op deze website uiteraard helemaal bij”, aldus Vivienne van Eijkelenborg (CEO Difrax).

Een onmisbare vitamine

Foliumzuur is een vitamine (B11) die onmisbaar is voor het lichaam. Het helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg. Bij een ongeboren baby is foliumzuur zeer belangrijk voor de celdeling en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Bij zwangere vrouwen is de behoefte aan extra foliumzuur, helaas beginnen weinig vrouwen op tijd met foliumzuur tabletten.
Het advies is van de Gezondheidsraad is om minimaal 4 weken voordat je zwanger wilt worden te beginnen met het gebruik van 1 tablet foliumzuur per dag en dit vol te houden tot de 10e week zwangerschap. Een tekort aan foliumzuur kan gevolgen hebben voor het ongeboren kind. Het is daarom belangrijk om al vóór de zwangerschap te zorgen dat er geen foliumzuur tekort ontstaat. “Omdat je vaak niet weet wanneer de conceptie plaats vind, adviseer ik elke vrouw met een actieve kinderwens direct te starten met inname van foliumzuur tabletten”, vertelt Drs. A. Pahlplatz (huisarts i.o.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *