DA Drogist heeft hart voor je hart

Nieuw: Cholesterol Test in de winkel

Ongeveer een kwart van de volwassen Nederlanders kampt met hoge cholesterolwaarden. Een gevaarlijke situatie. Want verhoogd cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. En daaraan sterven elke dag meer dan 100 mensen in ons land. Alle reden dus, voor een nieuw initiatief. Een laagdrempelige Cholesterol Test in de buurt. Niet bij de dokter, maar “gewoon” bij de DA-drogist om de hoek. Om hier extra aandacht op te vestigen gaat DA bovendien het land door. Met een spectaculaire reizende Hartkamer, die op 7 maart zijn primeur heeft beleeft in de uitzending van Koffietijd.

Cholesterol is op zich niet slecht. Mensen hebben deze stof nodig voor processen zoals de spijsvertering. Maar als het cholesterolgehalte té hoog wordt, groeit het risico op hart- en vaatziekten. Het is dus belangrijk om te weten hoe hoog jouw cholesterolniveau is. En daar gaat het vaak mis. Want je kunt verhoogd cholesterol hebben, zonder dat direct te merken.

Meten is weten
De DA-drogisten geven mensen daarom nu de mogelijkheid om in de winkel hun cholesterol te laten testen.  Je ontdekt binnen enkele minuten of je cholesterolniveau in orde is. Een zorg minder als het goed is. En heeft je cholesterol aandacht nodig, dan is het belangrijk om dat te weten. Op basis van de meting krijg je een persoonlijk leefstijladvies over eventuele vervolgacties.

Voorkomen is beter dan genezen
Waarom doet DA dit? Ruud van Munster, commercieel directeur bij NDS (het bedrijf achter DA drogist): “Wij hebben altijd al aandacht voor de gezondheid van onze klanten. Een Cholesterol Test past daar goed in. Daarom hebben we geïnvesteerd in medische meetapparatuur en deskundige training voor onze medewerkers. Door op deze laagdrempelige manier een Cholesterol Test bieden, hoopt DA dat meer mensen aandacht voor hun gezondheid krijgen. Want DA heeft hart voor haar klanten.”

Prikkie
Meedoen is eenvoudig. Je hoeft geen afspraak te maken, maar dit is wel handig. Zo weet je zeker dat er voldoende tijd voor je is. Op da.nl/hartvoorjehart kun je vanaf 11 maart eenvoudig zien bij welke winkel op welk moment geprikt wordt. Na een prikje in je vinger wordt je cholesterol getest. De resultaten kun je laten noteren en mee naar huis nemen. En de kosten? Slechts 5 euro. Oók een ‘prikkie’, zou je kunnen zeggen. Op da.nl/hartvoorjehart staat alles duidelijk op een rijtje.

Spectaculaire roadshow
Nóg meer weten over cholesterol? DA gaat de komende tijd ook het land door met een spectaculaire roadshow: de DA Hartkamer. In een reusachtig opblaasbare hartkamer ontdekken bezoekers alles over de werking van hart en bloedvaten. En natuurlijk over de rol van cholesterol daarin. Van harte aanbevolen voor jong én oud! Dus kijk vanaf 6 maart op da.nl/hartkamer-on-tour. En ontdek wanneer de Hartkamer bij jóu in de buurt komt. En mocht je Koffietijd op 7 maart gemist hebben, kijk het item dan terug via koffietijd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *