Consumentenbond verkiest Oral-B tot grote winnaar test elektrische tandenborstels

In het binnenkort te verschijnen testrapport van de Consumentenbond komen de elektrische tandenborstels van Oral-B als grote winnaar uit de bus. Oral-B’s innovatiefste elektrische tandenborstel, de GENIUS 9000, laat alle concurrenten achter zich en behaalt een uitstekende score in de hoofdcategorie ‘Plak verwijderen’ met een beoordeling van 7.6. In de categorie ‘Gebruiksgemak’ behaalt de elektrische tandenborstel zelfs de topscore met een rapportcijfer van 8.4. 

Het onderdeel plakverwijdering is de belangrijkste pijler van de terugkerende test. Oral-B borstels blijken uitstekend te scoren op dit onderdeel. Verder beoordelen de panelleden de borstels van Oral-B als meest comfortabel, waardoor de score voor gebruiksgemak het hoogst uitvalt. De consumentenorganisatie stelt: “Van de 2 grote aanbieders wint Oral-B het van Philips Sonicare in onze test.”

Ronde borstelkop reinigt beter
Het onderzoek van de Consumentenbond bevestigt dat de ronde borstelkop met de speciaal ontwikkelde oscillerende, roterende en pulserende technologie uiterst effectief is in het verwijderen van tandplak. De combinatie van deze drie verschillende bewegingen (‘3D’ genaamd) is daarin van cruciaal belang: micro pulsaties breken het tandplak af terwijl voorzichtig oscillerende en roterende bewegingen het tandplak verwijderen. Dit gebeurt op een uiterst effectieve manier: per minuut levert de GENIUS maar liefst 10.500 rotaties en 48.000 pulsaties.

De gebruiker hoeft de tandenborstel alleen maar vast te houden en van tand naar tand te begeleiden. Niet alleen de tand zelf, maar ook het tandvlees en gevoelige plekken in de mond worden voorzichtig en effectief gereinigd. Daarmee helpt de GENIUS bacteriën, cariës en tandsteen te voorkomen.


Intelligent poetsen
De GENIUS tandenborstel vormt samen met de Oral-B App 5.1 ‘s werelds intelligentste poetssysteem en biedt tal van extra functionaliteiten die niet door de Consumentenbond zijn getest. Met deze functionaliteiten kan de consument haar poetsroutine precies op de individuele behoefte afstemmen. Dit maakt het poetsen zoals tandartsen en mondhygiënisten adviseren veel gemakkelijker.

De unieke ‘positiedetectietechnologie’ en beeldanalysefunctie van de smartphone stellen de gebruiker namelijk in staat om realtime te volgen waar het gebit al is schoongemaakt en welke gebieden nog verdere zorg nodig hebben. De drievoudige poetsdruksensor waarschuwt bij te veel druk op de tanden of het tandvlees, terwijl de professionele timer helpt om systematisch te reinigen en minimaal dertig seconden per kwadrant te poetsen. Met de zes verschillende poetsstanden en voorgeprogrammeerde ‘mondverzorgingroutines’ in de app kan er zeer gericht aan een betere mondhygiëne gewerkt worden.

Beoordeeld door onafhankelijke autoriteit
“We zijn natuurlijk trots dat de onafhankelijke autoriteit Consumentenbond heeft bevestigd dat onze GENIUS 9000 en 9100 het beste uit de test komen. Wederom bewijst Oral-B zijn technische superioriteit als markt- en innovatieleider in elektrische tandenborstels. We zijn wereldwijd het meest gebruikte tandenborstelmerk door tandartsen zelf*”, aldus Joyce Baert, Professional & Scientific Relations Manager Benelux van Oral-B.

Het vignet ‘Beste uit de Test’ volgt op de waardering die consumenten reeds lieten blijken via de Kieskeurig Award van november 2017 en de 2018 Gekozen Product van het Jaar Award.

*gegevens gebaseerd op regelmatige studies sinds 2014 bij een representatief panel tandartsen wereldwijd voor P&G.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *