BioNederland, vereniging van biologische producenten en handel bestaat 25 jaar!

BioNederland, vereniging van biologische producenten en handel bestaat 25 jaar! De vereniging heeft vandaag de dag bijna 100 leden, deze leden vertegenwoordigen een omzet in biologische producten van meer dan 2 miljard euro. BioNederland gelooft dat biologisch de norm is voor duurzame, transparante en eerlijke voedselketens voor een gezonde toekomst voor mens, dier, plant en planeet. 

Nederland speelt een vooraanstaande rol in Europa en daarbuiten wanneer het gaat om de verwerking en handel (im- en export) van biologische producten. De biologische markt groeit jaarlijks, niet zelden met meer dan 10%, en zal in toenemende mate een belangrijk onderdeel worden van de Nederlandse economie. BioNederland informeert en adviseert haar leden over deze groeiende markt zodat de biologische sector de komende decennia nog meer tot bloei komt.

Jan Groen (voorzitter BioNederland): “Biologisch, het nieuwe normaal! Als je vandaag doet wat je gister deed, krijg je morgen wat je vandaag kreeg. Dat doen we dus niet bij BioNederland. BioNederland gelooft dat biologisch in 2030 DE norm is! Middels de kernwaarden “Verbinden, Verdiepen en Verwaarden” zet BioNederland zich vol energie en passie in voor haar leden en de bredere biologische sector. Samenwerken in de meest brede zin van het woord, brengt ons uiteindelijk bij #biologischhetnieuwenormaal De biologische kernwaarden “Gezondheid, Ecologie, Eerlijkheid en Zorg” zijn de basis voor de activiteiten die BioNederland alsmede de themawerkgroepen ontplooien. Samen maken we het verschil. Ik ben enorm trots om voorzitter te mogen zijn van “onze” actieve, energieke, vernieuwende vereniging. Samen Sterk.”

Jurrien Rossien (oud-bestuurslid BioNederland): “Terugkijkend op mijn bestuurslidmaatschap van BioNederland stel ik vast dat volgens mij vele relevante ontwikkelingen van de bio-markt voorbij gekomen zijn. In de afgelopen 13 jaar is de biologische sector bijeen gebleven in een grote maar noodzakelijke verscheidenheid. Zo heeft BioNederland de aangesloten bedrijven een aantal inhoudelijke platforms voor het uitwisselen van informatie ter beschikking gesteld. Ik heb het genoegen gehad om de themawerkgroep Wetgeving & Kwaliteit te mogen trekken. Tegelijkertijd is de samenstelling van het bestuur steeds meer in overeenstemming met de markt voor biologische producten in Nederland gebracht.”

Ruben Bringsken, eigenaar Baltussen Konservenfabriek en lid van BioNederland: “Door samen te werken, kunnen we koplopers blijven.” Voor Bringsken dient het lidmaatschap één duidelijk doel: “Meer samenwerken binnen de keten. Ik wil de biologische sector steeds krachtiger maken in het grote veld van de voedingsindustrie”.

Samen sterk
Door het verbinden, ondersteunen, inspireren en stimuleren van de biologische verwerkers en de handel en door samen te werken met ketenpartners en stakeholders draagt BioNederland bij aan een duurzame, transparante en eerlijke voedselketen voor een gezonde toekomst voor mens, dier, plant en planeet. BioNederland organiseert bedrijfsoverstijgende zaken die voor leden individueel te veel tijd of geld kosten of waarvoor de kennis en kunde niet altijd in huis is. De vereniging behartigt de belangen op sectoraal niveau op de thema’s marketing, communicatie, educatie, onderzoek, relatiebeheer, ketenmanagement, kwaliteitsmanagement en wetgeving. 

Nieuwe website 
Een van de activiteiten van BioNederland tijdens haar 25 – jarig jubileum is het lanceren van een nieuwe website. Deze website is zojuist gelanceerd www.bionederland.nl. Naast alle informatie over BioNederland en de vele voordelen van het lidmaatschap, komen er ook diverse leden aan het woord. Zij vertellen geheel op hun eigen inspirerende wijze over hun bedrijf en waarom zij lid zijn van BioNederland. Bezoek de website, schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op een van de lokale biologische foodboxen t.w.v. € 75,00, zo sponsort BioNederland in deze onzekere tijden de lokale ondernemer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *