Apotheek.nl wint publieksprijs voor beste gezondheidswebsite 2018

Apotheek.nl is door het Nederlandse publiek verkozen tot Beste Website van het Jaar 2018 in de categorie Gezondheid. De award ‘Website van het Jaar‘ is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Het team achter Apotheek.nl nam op donderdagavond 22 november in de Amsterdome de prijs in ontvangst.

De apothekersorganisatie KNMP is de initiator van de medicijnwebsite en wil met Apotheek.nl veilig medicijngebruik onder patiënten bevorderen. De website biedt informatie over vrijwel alle medicijnen, in tekst en op video, gemaakt door apothekers. Informatie die bovendien eenvoudig en snel vindbaar is, via de onlangs gelanceerde barcodescanner.

Barcodescanner
De barcodescanner op Apotheek.nl versimpelt de digitale zoektocht naar medicijninformatie. Na het scannen van de barcode op een medicijndoosje komt de bezoeker van Apotheek.nl direct uit bij de bijbehorende medicijnuitleg.

Naast de barcodescanner zorgen ook andere ‘tools’ op de website ervoor dat deze voor iedereen toegankelijk is: van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven tot hoger opgeleiden. En ook voor ‘Generatie Z’, geboren met de spreekwoordelijke smartphone in de hand.

‘Zo beschikt Apotheek.nl over voorgelezen medicijnteksten, over korte uitleg door apothekers op video, gebruiksinstructies op video, voorgelezen uitleg bij lastige woorden, gebarenfilmpjes, iconen en een woordenboek’, aldus Nike Everaarts, apotheker bij de KNMP en coördinator van Apotheek.nl.

Innoveren
Apotheek.nl trekt maandelijks 1,3 miljoen bezoekers. Everaarts: ‘Samen met het digitaal bureau DPDK werken we aan een continue doorontwikkeling van onze website. Deze hoge waardering van het Nederlandse publiek is een beloning voor het werk van de afgelopen tijd. En een enorme stimulans om te blijven innoveren. We zijn trots op Apotheek.nl en deze prijs.’

Apotheek.nl werd al meerdere keren genomineerd voor de verkiezing van Website van het Jaar. De organisatie is in handen van Emerce en Multiscope.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *