De A.Vogel Lentekuur 2017 binnenkort van start

Op maandag 20 maart gaat de A.Vogel Lentekuur 2017 van start. Een week in het teken van gezond eten en leven om bruisend van energie het voorjaar in te gaan. 

Het thema van de Lentekuur is dit jaar: de gezonde basis. Deze 7-daagse Lentekuur laat je zien hoe simpel het is om lekker en gezond te eten en wat de basics zijn van een gezond eetpatroon. Je ontvangt elke dag een mail met dagmenu, praktische tips, kookvideo’s en informatieve blogs. Mocht je denken: is zo’n kuur niet vreselijk streng en moeilijk? Integendeel! De recepten zijn simpel, snel te maken en gezond. Plus: de gerechten zijn zo lekker dat je ze na het weekje kuren zeker nog een keer maakt!

zuur-base-balans-tot-voNatuurlijk passeert ook een aantal A.Vogel producten de revue. De hoofdrol is voor Zuur Base Balans. De bijrollen voor Solidago tabletten en Boldocynara. Zorg daarom voor voldoende voorraad!

Meedoen is helemaal gratis. Het enige wat je hoeft te doen is je inschrijven via: www.avogel.nl/lentekuur

Het belang van een gezond zuur-base [1] evenwicht
In het menselijk lichaam draait alles om evenwicht. Eén van de evenwichten die belangrijk is voor het behoud van onze gezondheid, is het zuur-base evenwicht. Een goede balans tussen zuren en basen draagt bij aan een fit en energiek gevoel. Het zuur-base evenwicht is voor een groot deel afhankelijk van onze voeding. Voeding wordt omgezet in energie, bouwstenen  en reststoffen. De reststoffen kunnen zuur of basisch zijn, afhankelijk van wat we eten.

Voeding
Ons lichaam heeft zowel basenvormende als zuurvormende voedingsmiddelen nodig, maar wel meer basenvormende dan zuurvormende. Idealiter krijgen we 25% zuurvormende en 75% basenvormende voeding binnen. Maar met ons Westerse voedingspatroon is het vaak andersom. Hierdoor blijven meer zure resten achter. Om het zuur-base evenwicht te ondersteunen is er A. Vogel Zuur Base Balans [1].

A. Vogel Zuur Base Balans draagt bij aan een gezond zuur-base evenwicht [1] in het lichaam. Het is een natuurlijke oplosdrank met mineralen, melkwei en vitamine D.

• Behoud van soepele spieren [4] en sterke botten [3,5]

• Draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid [3]

• Ondersteunt de spijsvertering [2]

Meet en weet je pH waarde
Hoe het met je eigen zuur-base evenwicht gesteld is, kun je meten aan de hand van de pH waarde van je urine (met een pH teststrookje).

Wat kan je doen
Je kunt letten op je levensstijl en gezonde voeding. Let met je voeding erop dat je meer basenvormende dan zuurvormende voedingsmiddelen eet. Het is niet zo dat zuurvormende voedingsmiddelen slecht zijn. Vis en granen zijn zuurvormend, maar bevatten waardevolle voedingsstoffen. Het gaat erom of je zuren en basen in evenwicht zijn. Voorbeelden van zuurvormende voedingsmiddelen zijn snoep, brood koffie en frisdranken. Basenvormend zijn vooral: groente, fruit en verse kruiden. Bij een zuur voedingspatroon is het verstandig om veel te bewegen en vooral basenvormende voeding, zoals groente en fruit te eten.


[1] zink, [2] calcium, [3] magnesium, [4] kalium, [5] vitamine D

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *